Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Huvudinnehållet startar här

Om Lidingö

Lidingö har stora grönområden och många platser att må bra på. Här bor cirka 48 000 invånare.

Om Lidingö stad, tre ungdomar ute i naturen

Ön har ett rikt kultur- och föreningsliv, flera naturreservat, konferens- och spaanläggningar i natursköna områden. Lidingö har vänorter i Finland, Ukraina, Lettland och Kalifornien.

Lidingö stads vision

Lidingö är den unika och trygga skärgårdsstaden som utvecklas varsamt och i takt med Lidingöbornas behov. Ett tydligt fokus på kärnverksamheterna ger hög kvalitet i servicen och en låg skatt för Lidingöborna. Lidingö stad ger goda förutsättningar för lokala företag, ett aktivt civilsamhälle och livskraftigt föreningsliv.

Högst andel grönyta

Lidingö är den tätort i landet som har högst andel grönyta – 72 procent av markytan. I stort sett alla Lidingöbor har minst ett grönområde inom 300 meter från sin egen bostad.

Staden arbetar för att invånare och besökare ska kunna cykla, vandra, springa, träna och tävla i tillgängliga spår som sträcker sig 4,8 mil längs havet, i Lidingöloppsspåret samt i öns övriga naturområden. Åtta av tio Lidingöbor skattar sin hälsa som bra eller mycket bra.

Stora arrangemang

På Lidingö arrangeras Lidingöloppet, världens största terränglopp, samt den legendariska seglartävlingen Lidingö Runt. Här ligger också Sveriges elitidrottscentrum Bosön.

Historik

Lidingös hälsoprofil skapades redan i början av 1900-talet. Ön marknadsfördes då som en hälsosam plats med frisk luft, som erbjöd goda möjligheter till friluftsliv och rekreation.

Lidingö är en gammal kulturbyggd som troligen varit bebodd sedan 600-talet. Det moderna Lidingö växte fram i och med den första bron till fastlandet år 1925.

Till toppen av sidan