Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Utökat samarbete mellan staden och Millesgården

Lidingö stad och Millesgården har sedan tidigare ett samarbetsavtal. Nu utökas det samarbetet och i den nya överenskommelsen fokuseras på att värna Millesgårdens bevarande och utveckling för nästa generation besökare.

Staffan Strömbäck, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (M), tillsammans med Thérèse Dyhlén och Onita Wass, Millesgården. Stående framför stadshuset.

Staffan Strömbäck, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (M), tillsammans med Thérèse Dyhlén och Onita Wass, Millesgården.

Millesgården är en av Lidingös främsta sevärdheter och av stor kulturhistorisk betydelse. År 2009 ingicks ett avtal mellan parterna som fortfarande äger giltighet men i den nya avsiktsförklaringen riktas blickarna framåt.

-  Vi ser väldigt positivt på att utveckla samarbetet med Lidingö stad och att målet för detta är att värna om Millesgårdens bevarande och utveckling för nästa generation, säger Onita Wass vd för Millesgården.

Samverkansområden kan vara att vidareutveckla aktiviteter och pedagogiskt material för barn och unga. Det kan vara såväl aktiviteter för barnfamiljer som för skolor.  Andra exempel är att Lidingö stad erbjuder borgerliga vigslar och kan få möjlighet att genomföra dessa i Skulpturparken.

Nyligen genomfördes också det traditionella nationaldagsfirandet som är ett samarbete mellan de två parterna som utvecklats mycket under åren och kommer utvecklas vidare.

Avsiktsförklaringen lyfter också möjligheten för staden att använda Millesgårdens varumärke i egen kommunikation. Nu inleds samtal som mer i detalj ska beskriva det fortsatta och fördjupade samarbetet.

-  Staden har sedan mer än ett decennium ett samarbetsavtal med Millesgården. Vi är nu överens om att utveckla samarbetet och jag ser fram emot konkreta diskussioner, säger Staffan Strömbäck (M) ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Till toppen av sidan