Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Utomhusbion i Larsberg är tillbaka

Den populära utomhusbion i Larsberg på Lidingö har blivit en etablerad tradition som lockar tusentals besökare i alla åldrar. Den 25–26 augusti går evenemanget återigen av stapeln, då Lidingö stad och fastighetsbolaget John Mattson arrangerar utomhusbion för sjätte gången.

Två barn som tittar på utomhusbio

Foto Hans Alm

Lidingös största kulturevenemang kommer tillbaka med ett mångsidigt och färgglatt program i sommar. Årets utomhusbio i Larsberg genomförs fredag och lördag 25–26 augusti med totalt sex filmer för både vuxna och barn. Bland annat visas den Oscarsbelönade filmen Everything Everywhere All at Once och Ruben Östlunds film Triangle of Sadness. Det är fri entré till samtliga filmer.

- Utomhusbion i Larsberg har blivit en populär tradition som besöks av många av våra hyresgäster och av andra på och utanför Lidingö. Arrangemanget är en del av John Mattsons arbete inom social hållbarhet där vi bland annat skapar mötesplatser i våra bostadsområden för att levandegöra platsen och stärka relationen mellan hyresgäster, säger Mari Edberg, kommunikationschef John Mattson.

Förra året utvecklades utomhusbions miljöarbete genom att besökarna bland annat erbjöds en cykelgarderob, detta för att uppmuntra fler att cykla till evenemanget. Cykelgarderoben är en säker cykelförvaring utan kostnad och den som lämnade in sin cykel fick gratis popcorn vid uppvisande av garderobsbiljetten.

- Initiativet blev otroligt populärt förra året och visar på att alla kan bidra med något litet för att göra världen mer hållbar. Därför fortsätter vi med vår miljösmarta satsning även i år och alla som vill är välkomna att använda vår cykelgarderob, säger Dejan Grabus, projektledare i Lidingö stad.

Årets utomhusbio arrangeras av Lidingö stad och John Mattson i samarbete med Sweden Eventcenter och utebio.se.

Mer information
Till toppen av sidan