Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Arbetsmarknad

Vi arbetar tillsammans med näringslivet för att på olika sätt att stötta Lidingöbor till jobb där alla, oavsett ålder eller bakgrund tas tillvara. Genom att ta emot en praktikant eller en person med rätt till anställningsstöd bidrar du till att fler kommer in på arbetsmarknaden samtidigt som du stärker ditt företags kompetensförsörjning.

Rekrytera lokalt

Stadens arbetsmarknads- och integrationsenhet arbetar för att hjälpa fler Lidingöbor in på arbetsmarknaden och stöttar dig som arbetsgivare när du söker ny kompetens till ditt företag.

Våra arbetskoordinatorer kan hjälpa dig med att:

  • Hitta kandidater för praktikplats eller annan anpassad rekrytering.
  • Ge information om arbetsförmedlingens anställningsstöd, avtal och överenskommelser.
  • Förenkla kontakten med arbetsförmedlingen.
  • Delta vid arbetsintervjuer och uppföljningsmöten.

Vill du rekrytera?


Jag är intresserad av att
Jag är intresserad av att
Aktiviteter för att hitta personal

Är du Lidingöföretagare och har behov av att rekrytera personal? Lidingö stad kan stötta dig med olika aktiviteter. Bland annat kan vi anordna ett branschmingel i stadshuset där vi samlar din branschs företagare och lockar dit arbetssökande. Vi kallar den aktiviteten ”Nyfiken på bransch”.

Upplägget kan se ut så här

Du som deltagare får möjlighet att presentera ditt företag från en scen. Utställarplatsen är ett ståbord och en plats för roll-up. Evenemanget är kostnadsfritt och äger rum i Lidingö stadshus eller utomhus under en och en halv timme.

Hör av dig till oss så berättar vi mer. Har du egna idéer om hur du vill att vi utformar aktiviteten är vi idel öra.

Sök personal via Arbetsförmedlingen

Fyll i den kompetens du behöver så visas det rekryteringssätt som passar dig bäst. Ibland kan det vara mer effektivt att själv leta i Arbetsförmedlingens utbud än att publicera en platsannons. Oavsett vad du blir rekommenderad kan du alltid välja något av de andra rekryteringssätten.

Arbetskraft och arbetsuppgifter

Sök arbetskraft inom Lidingö stad

Vi inom omsorg- och socialförvaltningen har personer som vill komma ut i arbetslivet men som i dagsläget inte har möjlighet. Arbets- och studiecoacher finns tillgängliga för handledning, både för arbetsgivare och praktikant. Vi har många personer med goda och olika erfarenheter. Hör gärna av er så berättar vi mer.

"Jag jobbar som naturvårdare", film från Utbildningsradion, UR:s webbplats Länk till annan webbplats.

Kontaktuppgifter

Ann-Charlotte Engman, enhetschef
Telefon: 08-731 35 07
E-post: ann-charlotte.engman@lidingo.se

Kontakt
Till toppen av sidan