Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Jobbstöd – vägar till arbete

Stadens arbetskoordinatorer stöttar och vägleder Lidingöbor som står långt ifrån arbetsmarknaden på vägen mot arbete. Det finns olika vägar och möjligheter för dig som arbetssökande.

bild på två personer som står framför en datorskärm

Genom nära samverkan med det lokala näringslivet och Arbetsförmedlingen jobbar stadens arbetsmarknads- och integrationsenhet för att öka möjligheterna till praktik och anställning. Våra arbetskoordinatorer ger stöd och råd utifrån dina individuella behov och förutsättningar.

Stadens arbetsmarknadshandläggare samarbetar med Arbetsförmedlingen kring skyddat arbete hos offentlig arbetsgivare (OSA). Personer som på grund av vissa funktionsnedsättningar har nedsatt arbetsförmåga och därför behöver arbete med stöd och rehabiliterande insatser kan få möjlighet till sådan anställning. Målsättning är att efter den skyddade anställningen komma ut i arbete på den vanliga arbetsmarknaden.

Behöver du extra stöd ut till studier och arbete?

Våra arbete- och studiecoacher kan hjälpa dig att ordna praktikplats och stötta dig i processen ut till arbete eller studier.

I några av våra verksamheter behöver du biståndsbeslut för att få hjälp i att komma ut på arbetsmarknaden. Vi vänder oss huvudsakligen till dig med psykisk ohälsa och neuropsykiatriska diagnoser (npf).

Kontakt:

Ann-Charlotte Ringqvist
E-post: ann-charlotte.ringqvist@lidingo.se

Till toppen av sidan