Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Här är Elfviks gårds nya arrendatorer

Elfviks gårds nya arrendatorer heter Jessica Hallman och Frøy Johansen. De har nu tecknat avtal med Lidingö stad och flyttar i mars 2023 in på gården tillsammans med sina tre döttrar.

Familjen bestående av mamma Jessica Hallman, pappa Frøy Johanssen och barnen Rosa, Tiril och Idun flyttar in på Elfviks gård.

Familjen bestående av mamma Jessica Hallman, pappa Frøy Johanssen och barnen Rosa, Tiril och Idun flyttar in på Elfviks gård.

- Vi är glada och hedrade över förtroendet att bli de nya arrendatorerna på Elfviks gård. Det är en underbar plats som vi genast kände att vi kan trivas på, säger Jessica Hallman.

I veckan som gick besökte det nya arrendatorparet gården för att presentera sig och skriva under kontraktet med Lidingö stad.

- Vi lockades av att få vara lantbrukare i en stadsnära miljö och kunna visa upp djuren och lantbruket för dem som inte kommer i kontakt med landsbygden så ofta. Dessutom är det en fantastiskt kreativ och spännande miljö som vi får ta del av, säger Jessica Hallman.

På Elfviks gård finns ett 15-tal hyresgäster, bland annat en gårdsbistro, antikhandel, konstgalleri, andelsodling, gårdsmejeri och ridskola. Alla verksamheter på gården ska vara kvar och det blir inga stora förändringar i närtid, meddelar paret.

Flyttar till Lidingö från Falköping

Jessica Hallman är 41 år och uppvuxen i Bromma. Hon är utbildad veterinär och har i sitt yrke jobbat med smådjur, hästar och lantbrukets djur. Frøy är 39 år och norrman. Han flyttade till Sverige med drömmen om att bli bonde.

- Vi träffades för 10 år sedan och startade vår gemensamma resa, berättar Jessica. Nu bor vi på en gård i Falköping med får, hästar, höns, påfåglar, katter och hundar. Tidigare har vi haft grisar och lite nötkreatur.

Familjen består även av de tre döttrarna Rosa, 5 år, Tiril, 3 år och Idun, 2 månader.

Tar över i mars 2023

Elfviks gårds areal omfattar 120 hektar i ekologisk drift och är förmodligen Sveriges mest storstadsnära lantbruk. Tidigare drev Lidingö stad Elfviks gård i egen regi. År 2010 tecknades arrendeavtal med lantbrukare Lennart Sund och Johanna Lagercrantz som nu går i pension och därför lämnar över stafettpinnen.

- Vi är glada att vi har tecknat kontrakt om gårdsarrendet med Jessica Hallman och Frøy Johansen som tillträder i mars 2023, säger Lars Heins, Lidingö stads förvaltare med ansvar för Elfviks gård.

Han fortsätter:

- Det är värdefullt för Lidingö att Elfviks gård nu drivs vidare med en tydlig naturvårdsprofil och att de verksamheter som framgångsrikt etablerats på gården kan bli kvar.

Till toppen av sidan