Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Hitta vinteraktiviteter: Skidor, skridskor och mer

På Lidingö finns gott om möjligheter att utöva vinteraktiviteter. Här har vi samlat information om var på ön du kan åka skidor, skridskor, rodel och pulka.

Snökanonerna har gått varma i Ekholmsnäsbacken.

Ekholmsnäsbacken i vinterskrud.

När vädret tillåter kan en vintrig aktivitet vara något att se fram emot.

Skidor

Konstsnöspår på Lidingövallen

Är du sugen på att åka längdskidor ska du bege dig till Lidingövallen där spår kommer att anläggas på den 400 meter långa löparbanan. Om möjligt kommer vi också att göra en liten avstickare för att få ett något längre spår.

Observera att vi behöver minst 4 minusgrader för att göra snö. Spåren anläggs därför när vi haft möjlighet att tillverka tillräckligt med snö.

Natursnöspår på golfbanan

Om vädret tillåter kommer det finnas välpreparerade natursnöspår på golfbanan där Lidingö Golfklubb upplåter sin mark. Spåren sköts i samarbete med Lidingö skid- och orienteringsklubb.

Skidor i Ekholmsnäsbacken

I december öppnar Ekholmsnäsbacken där Lidingö Slalomklubb och deras entreprenör hoppas på en lång och fin säsong. Backen hålls vit med hjälp av snökanoner.

Skridskor

Skridskobana i Kyttingeparken

Den så kallade ”Isbiten” är en konstfrusen isbana i Kyttingeparken. Banan står redo att ta emot besökare från jullovets start.

Ishallar och uterink

Staden erbjuder som vanligt allmänhetens åkning i Exakt arena och Exakt annexet samt på Lidingövallens uterink.

Öppettider på våra ishallar och isrinkar

Is på Kottlasjön och i Grönstaviken

Kottlasjön och Grönstaviken är populära platser för skid- och skridskoåkning. Mätning och plogning av Grönstaviken sker i samarbete med Friluftsfrämjandet.

Istjockleken på Kottlasjön mäts av staden och publiceras på lidingo.se. Vi börjar ploga när det är minst 10 centimeter tjockt på tunnaste mätpunkten.

Kottlasjön och istjocklek

Övrigt

Rodel

Vill du testa på en lite annorlunda aktivitet? I Ekholmsnäs hittar du Lidingö Rodel Clubs naturrodelbana.

Pulka

För dig som gillar fart och äventyr finns det möjlighet till pulkaåkning i flera av våra lekparker. På vissa ställen finns det belysning så att du även kan åka när det är mörkt ute.

Karta över pulkabackar Pdf, 1.5 MB.

Till toppen av sidan