Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lidingö möter våren med vänorten Slavuta

Nu har vänortsbanden knutits närmare mellan Lidingö och ukrainska Slavuta. Det skedde i ett vårligt Sarajevo vid en konferens anordnad av Internationellt centrum för lokal demokrati, ICLD.

gruppfoto med sex personer i park med berg bakom. fr vänster: Sara Penje, utvecklingschef, Åsa von Strokirch, administrativ chef på lkf, Viktoria Kruta och Elmira Perepelytsia, båda i verkställande utskottet i Slavutas kommunfullmäktige, Daniel Broman, stadsdirektör Lidingö, Ivanna Kholod, strategisk utvecklingschef i Slavuta.

Från vänster: Sara Penje, utvecklingschef, Åsa von Strokirch, administrativ chef på lkf, Viktoria Kruta och Elmira Perepelytsia, båda i verkställande utskottet i Slavutas kommunfullmäktige, Daniel Broman, stadsdirektör Lidingö, Ivanna Kholod, strategisk utvecklingschef i Slavuta.

Tolv svenska kommuner och regioner som ingått partnerskap med en ukrainsk motsvarighet träffades under några intensiva dagar. Temat för konferensen var ”med demokrati som motståndskraft”. För Lidingös och Slavutas del blir fokus på att förbättra utbildningsmöjligheterna och främja lokal demokrati.

– Vårt samarbete blir ett inspirerande exempel på gränsöverskridande samarbete och engagemang för att främja positiv förändring på lokal nivå. Vi hoppas göra en varaktig inverkan på barns och ungdomars liv, och ge dem möjlighet att blomstra i ett mer inkluderande och demokratiskt samhälle”, säger Daniel Broman, stadsdirektör, som var en av tre representanter på plats från Lidingö.

Under konferensen hölls bland annat workshops med fördjupning i ämnen som deltagande demokrati, mänskliga rättigheter och decentralisering.

Konferensens primära syfte var att träna och stötta deltagarna för att underlätta framgångsrikt samarbete och kommande projektansökningar.

Kommer till Lidingö i juni

Den 4-7 juni kommer en delegation från Slavuta på besök till Lidingöför att fortsätta planeringsarbetet inför programansökan.

– ­Då ges vi möjlighet att dela med oss av våra verksamheter, nationaldagsfirande men också tid för planering och projektskrivande, avslutar Daniel Broman.

Mer information
Till toppen av sidan