Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

TV: Hit går dina skattepengar 2023

I videon kan du se en sammanfattning över de främsta prioriteringarna som väntas ske under 2023 i stadens verksamheter. Stadens ekonomichef sammanfattar även hur ekonomin ser ut generellt.

I november togs budget för 2023 av kommunfullmäktige. Det är en budget med ett resultat på 37,6 miljoner kronor vilket med råge uppfyller kravet om en ekonomi i balans. Skattesatsen för 2023 lämnades oförändrad.

För ökade volymer inom skola, förskola, äldreomsorg och verksamhet för funktionshindrade personer tillfördes verksamheterna 28 miljoner kronor år 2023 i jämförelse med prognos 2022. Därutöver fick skola, vård och omsorg ytterligare 10 miljoner kronor.

De olika nämndernas ordförande samt kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors ger här sin bild av vilka projekt och områden som skattepengarna fördelas till i verksamheterna.

– Vi går in i en ganska allvarlig lågkonjunktur där priserna går upp och kostnaderna ökar. Samtidigt kan vi också se att vi går in i detta med ett rekordöverskott på kommunens resultat, säger Daniel Källenfors.

Till toppen av sidan