Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

TV: Sagt i stadens politiska ledning

Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande, sammanfattar några av punkterna som togs upp under kommunstyrelsens sammanträde den 3 april.

En slutrapport presenterades gällande restaureringen av Lidingövallen.

– Vi får en ordentlig 400 meter lång löparbana på Lidingö och en ny fotbollsplan. Någonting som många har sett fram emot, säger Daniel Källenfors.

Projektbudgeten var satt till cirka 60 miljoner kronor, men landade på cirka 52 miljoner kronor.

– Vi höll projektbudgeten bra, men det blir ytterligare kostnader som kommer till senare. Det ska upp ett måltorn och en läktare också. Det ska vi ta fram tillsammans med IFK Lidingö framöver, säger han.

Lidingö brostrand

Området vid Lidingö brostrand diskuterades också.

– Det här är ett väldigt fint område med fantastisk kvällssol bland annat. Vi tänker oss att det här ska bli ett rekreationsområde med kanske en restaurang, en liten marina och ett kallbadhus. Exakt hur det kommer att bli vet vi inte, det ska utredningen ta reda på, säger Daniel Källenfors.

Årsredovisningen 2022

Årsredovisningen för 2022 beslutades att lämnas över till revisorerna.

– Ekonomin är stark. Vi gör ett positivt resultat på cirka 130 miljoner kronor, vilket är bra när vi har dyra investeringar i form av den nya bron och en ny simhall. Vi uppfyller de höga kvalitetskraven i så gott som alla områden och Lidingö är fortsatt skuldfritt. De närmaste åren blir det högre inflation och dyrare att leva för oss alla, men vi tror ändå att ekonomin kommer att stärkas under mandatperioden på ett bra sätt, säger Daniel Källenfors.

Mer information
Till toppen av sidan