Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Uppdatering av Lidingö stads grafiska profil

Sedan årsskiftet är arbetet med att uppdatera Lidingö stads grafiska profil i full gång. Det är ett nödvändigt arbete för att bli tydligare, fungera bättre i digitala kanaler och anpassa den grafiska profilen till lagen om digital tillgänglighet.

Varför uppdateras Lidingö stads grafiska profil?

Den senaste grafiska profilen för Lidingö stad togs fram 2011 och behöver uppdateras för att anpassas till digitala kanaler, nya förutsättningar vid tryck och högt ställda lagkrav på digital tillgänglighet.

En uppdaterad och väl genomarbetad grafisk identitet möjliggör också ett mer effektivt och professionellt arbete, vilket sparar både tid och pengar. Det är också viktigt att staden har en väl sammanhållen grafisk identitet och är en tydlig avsändare.

Den logotyp som fram tills nu använts består av en vapensköld som togs fram 1981 och Lidingö stad skrivet i kapitäler som lades till 1993. Logotypen med sina små detaljer och låga färgkontrast har varit svår att reproducera i mindre format – både i tryck och digitalt.

Vi har fortsatt bygga vidare på det unika och traditionella med Lidingö och utgått från vapenskölden med skeppet. Som Lidingöbo kommer du framför allt att mötas av den något uppdaterade logotypen med vapenskölden som är lite renare och enklare.

För att jobba så smart och effektivt som möjligt kommer vi att byta ut material såsom skyltar, trycksaker, arbetskläder med mera efter hand när nytt behöver beställas. Det kommer vara en mjuk övergång och det dröjer därför innan allt är utbytt.

Till toppen av sidan