Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Avtal klart för Lilla Lidingöbron

Nu är avtalet undertecknat för byggandet av Lilla Lidingöbron. Lidingö stad och entreprenör Implenia AB har formellt ingått avtal.

Lilla Lidingöbron

Bild: WSP Sverige AB.


Det är ett avtal för en totalentreprenad på fem år som tecknades den 6 november. Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors var Lidingös undertecknande part och vd Fredrik Björckebaum Implenias.

Den 7 augusti gick anbudstiden ut och det stod klart att Implenia Sverige AB var det företag som presenterade det mest ekonomiskt fördelaktiga priset och den gestaltning av bron som gav högst poäng i utvärderingen. Anbudssumman uppgår till 539 miljoner kronor.

- Det är unikt att en kommun själv måste bygga infrastruktur för en halv miljard, därför är det extra stort ansvar att vi politiker tar ett beslut där alla är eniga, säger Daniel Källenfors, kommunstyrelsens ordförande.

En ny förbindelse för gång- och cykeltrafiken är planerad till sommaren 2021 och den nya bron ska stå färdig år 2022. Först därefter rivs den gamla bron.

- Nu kan vi tillsammans med entreprenören i detalj börja planera projektet. Till våren kommer arbetet på plats att dra i gång, säger Jan Werner, Lidingö stads projektledare för Lilla Lidingöbron.

Den ursprungliga planen var att underteckna avtalet redan i oktober men tilldelningsbeslutet överprövades till förvaltningsrätten. Överprövningen avvisades.

Implenia Sverige AB är ett företag med gedigen erfarenhet av stora bygg-, bro- och vägprojekt. De är bland annat delaktiga i arbetet vid Slussen och upprustningen av den hårt trafikerade järnvägssträckan kallad Getingmidjan. En dokumenterad förmåga att genomföra stora och komplexa projekt var också ett av de krav som ställdes vid upphandlingen.

Kontakt
Till toppen av sidan