Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Fastigheter, bostäder och mark

Har du frågor om fastigheter och adresser på Lidingö? Letar du bostad på ön eller har du planer på att förändra din fastighet? Här hittar du riktlinjer, mättjänster och användbara länkar.

bostäder och mark hitta bostad lidingö stad

För dig som söker bostad

Lidingö stad har ingen egen bostadsförmedling. För att skaffa en bostad på ön vänder du dig till mäklare, Stockholms stads bostadsförmedling eller direkt till privata hyresvärdar.

Hyresrätter via bostadsförmedlingen

Bostadsförmedlingen i Stockholm förmedlar en del lägenheter på Lidingö. För att kunna anmäla intresse för en lägenhet hos dem måste du stå i deras bostadskö.

Bostadsförmedlingen i Stockholm, webbplats Länk till annan webbplats.

Privata hyresvärdar

På Lidingö finns en del privata hyresvärdar har interna köer. Sök på till exempel Eniro eller hitta.se efter fastighetsbolag och hyresvärdar för att hitta större hyresvärdar på ön. Kontakta hyresvärden direkt för att få reda på vilka köregler som gäller och om du kan ställa dig i kö.

Bostadsrätter, hus och tomter

Om du funderar på att köpa en bostad, kontakta en fastighetsmäklare på Lidingö. Även stadens tomter säljs på den öppna marknaden via mäklare.

Bostad och anpassning för dig med särskilda behov

Behöver du anpassning av bostaden på grund av funktionsnedsättning eller dylikt kan du ansöka om bidrag för bostadsanpassning.

För den som inte klarar av att bo kvar ensam i hemmet finns särskilt boende.

Bostadsanpassning

Boendeinsatser

För dig som är fastighetsägare

Vad byggs på Lidingö?

När det gäller bostäder på ön har kommunen en skyldighet att planera beståndet både kvantitativt och kvalitativt efter befolkningsutveckling och förväntade behov för de grupper som kommunen har ett särskilt ansvar för. Målen och tillvägagångssättet finns beskrivna i stadens riktlinjer för bostadsförsörjning.

För den som är intresserad av stadsutvecklingen och vilka större byggprojekt som pågår på ön finns mer information på sidan Stadsbyggnadsprojekt.

Riktlinjer för bostadsförsörjning Pdf, 262.7 kB.

Stadsbyggnadsprojekt

Till toppen av sidan