Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lilla Lidingöbron

Lilla Lidingöbron byggs för framtiden och ett ökat resande mellan Lidingö och Stockholm. Den nya bron blir mer trafikvänlig för gående, cyklister och mopedister samt för Lidingöbanan. Följ brobygget från start till mål.

Käppalabadet

Lilla Lidingöbron blir med sina 750 meter en av Sveriges längsta järnvägsbroar och betydligt bredare än den nuvarande bron. Den får flerfiliga gång- och cykelbanor för bättre framkomlighet och säkerhet och dubbla spår för tätare turer med Lidingöbanan.

Implenia Sverige AB har uppdraget att bygga Lilla Lidingöbron och arbetet startade sommaren 2019. Gamla Lidingöbron finns kvar och är i drift tills Lilla Lidingöbron står klar, 2022-2023. 

Årsfilm 2020

Se filmen som speglar hur arbetet med att bygga Lilla Lidingöbron fortlöpte under 2020. Pålning, grundläggning och alla undervattenskonstruktioner blev klara och arbeten med landfästen på båda sidor om bron startade. Med hjälp av det stora röda formverket, MSS, kunde de två första brospannen gjutas och bron började växa fram från Ropsten mot Lidingö.

Senaste nytt

Filmer med experternas svar om brobygget


Nyhetsbrev för brobygget

Vill du få de senaste nyheterna om brobygget direkt i din inkorg, prenumerera på nyhetsbrevet genom att fylla i namn och e-postadress nedan.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter
Till toppen av sidan