Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Platskontor inför bygget av Lilla Lidingöbron

Det börjar dra ihop sig till byggstart av den nya bron, Lilla Lidingöbron. Stadens broentreprenör Implenia sätter nu upp ett platskontor i närheten av brofästet på Lidingösidan och förbereder inför byggstarten i maj.

Platskontoret byggs upp i Torsvikshamnen, strax söder om Islinge udde och består av ett antal byggbodar som ställs bredvid varandra. Här kommer Implenia, som fått uppdraget att bygga bron, ha sitt arbetsområde och ta emot byggtrafiken. Kontoret kommer att finnas på platsen tills alla arbeten är helt avslutade, år 2023.

- Så snart alla bodar kommit på plats ska de renoveras och snyggas till, de ska ju ändå stå här i fem år, säger Abdirizak Barre, projektingenjör och arbetsledare för Implenias etablering.

Vatten och avlopp ska anslutas till platsen via arbeten i remsan mellan Islinge Hamnväg och Norra Kungsvägen.

-  Ingen kommer att övernatta på platsen, men så småningom kan vakter komma att vistas på området olika tider på dygnet. Vi planerar också att sätta ett bullerplank mot de närmast angränsande fastigheterna. säger Abdirizak Barre.

Bron klar 2022

Planering och projektering för den nya bron är nu i full gång och själva byggandet av Lilla Lidingöbron beräknas starta under försommaren. Det är pålningen av 160 pålar som är först ut, ett arbete som beräknas ta ett år. Under byggprocessen kommer staden göra regelbundna bullermätningar för att se till att gällande riktlinjer följs. 

Redan under 2021 ska gående och cyklister kunna passera över Lilla Lidingöbron, medan spårtrafiken kopplas in ett år senare.

Läs mer om Lilla Lidingöbron
Frågor och svar om Lilla Lidingöbron Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Intervju med Abdirizak Barre:

Kontakt
Till toppen av sidan