Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Anmälan till idrottsskola för NPF-diagnos

I fjol startade staden en ny idrottsskola för barn och unga med NPF. Efter en lyckad första termin öppnar vi nu för nya anmälningar till vårens kursstart.

Idrottsskolan är en prova på-verksamhet för Lidingös barn och unga mellan 7 och 18 år med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). Syftet är att denna målgrupp ska få möjlighet att pröva sig fram och utöva en idrott som de fastnar för och tycker om – på sina individuella villkor. Under vårterminen erbjuds karate, handboll och friidrott.

Fyll i formulär

Alla tre sporter ingår i en och samma termin. Träningarna sker kvällstid på torsdagar kl 17.30-18.30 under nio veckor. Terminen startar torsdagen den 7 mars. Schemat ser ut enligt följande:

Schema idrottsskolan vårterminen 2024

Idrott

Datum

Plats

Karate

7 mars, 14 mars, 21 mars

Hersbyhallens motionssal

Handboll

11 april, 18 april, 25 april

Bodals skolas gymnastiksal

Friidrott

16 maj, 23 maj, 30 maj

Lidingövallen

 

Det går bra att delta i hela eller delar av terminen, på den idrott som lockar mest.

Anmälan

Anmälan är öppen och sker via detta formulär på Lidingö stads webbplats.

Idrottsskolan är gratis och arrangeras av Lidingö stad, i samverkan med idrottsföreningarna Okamura Karatedojo, Lidingö SK Handboll och IFK Lidingö Friidrottsklubb.

Observera att det inte krävs en NPF-diagnos för att delta. Alla Lidingös barn och unga som känner att de hör hemma i den här idrottsskolan är välkomna!

NPF

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, är ett samlingsnamn för olika tillstånd som påverkar hur hjärnan och nervsystemet fungerar och hanterar information. Källa: Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Till toppen av sidan