Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Minister på studiebesök hos äldreomsorgen

Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje har varit på Lidingö och besökt verksamheter inom äldreomsorgen.

Minister Anna Tenje, Mötesplatsen,

Mottagningskommittén bestod av Ulf Cederin (LP), vice ordf. omsorgs- och socialnämnden, Peter Lönnqvist (M) ordf. omsorgs- och socialnämnden och Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande, som här flankerar äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M).

Besöket den 13 mars inleddes hos Mötesplats centrum i stadshuset där Anna Tenje togs emot av kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M), Peter Lönnqvist (M), ordförande i omsorgs- och socialnämnden och Ulf Cederin (LP), vice ordförande i omsorgs- och socialnämnden. Minister Anna Tenje (M) önskade möta de äldre och personalen i de olika verksamheterna och ställde nyfiket frågor kring olika aktiviteter som erbjuds på Mötesplatsen.

Deltog i träningspass

Efter lunch tillagad och serverad av medarbetare från Lidingö stads dagliga verksamhet fortsatte dagen med ett besök på Baggeby trygghetsboende. Där deltog Anna Tenje bland annat i ett träningspass som arrangeras inom ramen för Träna Hjärna. Hon mötte också äldre och förskolebarn som målade tillsammans som ett led i verksamheten Connected generations.

Besöket avslutades med genomgång av de möjligheter som digital teknik kan erbjuda i form av ökad trygghet.

– Jag har varit här för att lyssna och lära och jag tar med mig mycket från den här dagen, sammanfattar äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje besöket på Lidingö.

Till toppen av sidan