Riskbruk, missbruk och beroende
Är du orolig för din alkoholkonsumtion? Behöver du hjälp att sluta med droger? Har du fastnat i ett spelberoende? Är du orolig för att någon annan har fastnat i ett missbruk? Det finns stöd och hjälp att få.
För dig som är 20 år eller äldre
Omsorgs- och socialförvaltningens vuxengrupp tar emot ansökningar och orosanmälningar när det gäller missbruk. Vi hjälper dig som är 20 år eller äldre och bor på Lidingö.
Om du kommit fram till att du behöver hjälp, men inte vet på vilket sätt, kan du kontakta oss. Tillsammans diskuterar vi vad som passar dig och din situation bäst. Du kan få information och rådgivning. Om du vill ansöka om behandling för ditt missbruk bokar vi in ett besök, där vi utreder och gör en bedömning av din ansökan.
Anhörig
Missbruk och beroende drabbar även anhöriga. Vi erbjuder stödsamtal till dig som anhörig. Ring kundcenter och be att få bli kopplad till enhet för resurs och samordning inom socialförvaltningen.
Hur man pratar om alkohol med sina barn
Det finns många funderingar som lätt kan uppstå när ditt barn blir tonåring. Hur tänker ungdomar själva om drickande? Och varför är det farligare att dricka alkohol i tonåren än som vuxen? I tonårsparlören hittar du många råd och tips på hur du kan prata med din tonåring om alkohol.
Tonårsparlören, IQ:s webbplats Länk till annan webbplats.
Lidingö beroendemottagning
Lidingö beroendemottagning är landstingets öppenvårdsmottagning för vuxna. Vi vänder oss till dig som är beroende av alkohol, narkotika och/eller tabletter. Hos oss kan du bland annat få medicinsk rådgivning och stöd av sjuksköterska och läkare.
- Lidingö beroendemottagning, 1177 Vårdguidens webbplats
- Testa din alkoholkonsumtion med Alkoholprofilen, IQ webbplats
- Länkarna, Sällskapen Länkarnas Riksförbunds webbplats
- Anonyma alkoholister AA:s webbplats
- Anonyma Narkomaner NA:s webbplats
- Första hjälpen vid spelproblem, Stödlinjens webbplats
- Spelberoendes riksförbunds webbplats
- Spelpaus.se, webbplats
- Maria Ungdom - barn och unga upp till 20 år, 1177 Vårdguiden webbplats
- Sluta röka linjen, Stockholms läns sjukvårdsområdes webbplats
- Våld i nära relation