Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Gymnasievalet

Hersby gymnasium ligger på Lidingö, omgivet av grönområden och mysiga villakvarter – bara sex kilometer från Stockholms innerstad. Skolan har plats för drygt 1 000 elever och studieresultaten är bland de bästa i landet. Välkommen!

Bildkollage av Hersby gymnasium

Våra program och inriktningar

Ekonomi - inriktningar ekonomi och juridik
Naturvetenskap - inriktiningar: Naturvetenskap, Naturvetenskap och samhälle, särskild variant musik
Samhällsvetenskap - inriktningar: samhällsvetenskap eller beteendevetenskap
Teknik - inriktning: design och produktutveckling
Introduktion - inriktning: Språkintroduktion samt individuellt alternativ

Här får du utmanas och växa

Inbäddad i ett lummigt villakvarter på Lidingö, inte långt från Stockholms city ligger Hersby gymnasiums anrika byggnad där det har bedrivits undervisning i mer än 100 år. När du kliver in genom entrén möts du av en ombonad och varm atmosfär – här ska alla bli väl bemötta, och var och en har också ett ansvar för att bemöta andra väl. Omtanke, engagemang och bildning är våra värdeord.

Under din gymnasietid kommer du att träffa engagerade lärare och medarbetare som ger dig förutsättningar att ta ansvar för att lyckas med dina studier. Här möter du en stimulerande
undervisning och kan hela tiden utmana dig att ta nya steg i ditt lärande. Här finns också ett erfaret elevhälsoteam som arbetar främjande och stöttande för att du ska få en trygg och hållbar studietid.

Skolmiljön på Hersby gymnasium liknar ingen annan. Här finns alla möjligheter att trivas oavsett vilket intresse du har. De ljusa och luftiga klassrummen i den äldre skolbyggnaden och de välutrustade laborationssalarna är en bra bas för dina studier. Behöver du studiero kan du sätta dig i biblioteket där du ostört kan plugga enskilt eller i grupp och få hjälp av vår kunniga bibliotekarie. På skolgården finns utomhusplaner som inbjuder till rörelse efter stillasittande studier, och här finns också Hersbyhallen för idrott inomhus. I den öppna, ljusa matsalen
serveras du hälsosam och näringsrik mat, och när du vill ta en fika och hänga med kompisar är caféet den självklara mötesplatsen. Att musikintresset är stort på skolan märks inte minst på de regelbundna lunchkonserterna som ges i aulan.

Livslångt lärande

Vi hoppas att du får tre riktigt roliga och minnesvärda år på Hersby gymnasium. När du tar studenten har du fått de kunskaper du behöver för vidare studier, och verktyg för ett fortsatt lärande genom livet. Du kan känna dig nöjd och stolt – och redo att möta framtiden.

Patrik Nimmerstam, rektor

Öppet hus 

Öppet hus läsåret 23/24

  • Lördagen den 25 november kl 12.00-15.00

Skolledningen hälsar välkommen och presenterar skolan i aulan kl. 12.15 och 13.30. Presentationen beräknas ta ca 40 minuter.

Elever bjuder på musikunderhållning i aulan cirka 10 minuter före presentationerna.

Programinformation ges i salar för de olika programmen. Du får möjlighet att träffa lärare, elever, syv och elevhälsan.

Passa på att ställa de frågor du behöver ha svar på inför ditt gymnasieval till både elever och medarbetare.

Kom och träffa oss på Hersby!

  • Torsdagen den 25 januari kl 17.30-19.30

Ansökan

Studie- och yrkesvägledaren på din grundskola informerar dig och dina föräldrar om det som rör antagningen till gymnasiet. Ansökan till gymnasieskolan görs via webben och sköts av Gymnasieantagningen Stockholms Län.

Gymnasieantagningen StorSthlms webbplats Länk till annan webbplats.

Till toppen av sidan