Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Samarbeten, Hersby gymnasium

Med hjälp av våra olika samarbetspartners höjer vi nivån ytterligare på din utbildning.

Loggor på samarbetspartners

Språkdiplom

För dig som läser tyska finns möjlighet att göra ett prov i tyska språket, Deutsches Sprachdiplom. Det är ett internationellt erkänt diplom och är Tysklands officiella skolprogram för tyska som främmande språk, och ger möjlighet till både arbete och vidare studier i tyskspråkiga länder.

Deutsches Sprachdiplom Länk till annan webbplats.

Amnestyskola

På Hersby gymnasium lägger vi stor vikt vid de mänskliga rättigheterna och är sedan 2017 en Amnestyskola. Det innebär att vi har en årlig temadag om mänskliga rättigheter, A-Day, då Amnesty kommer och håller föreläsningar. Varje år fokuserar vi på ett tema, som till exempel kan handla om kvinnors rättigheter i världen eller yttrandefrihetens möjligheter och begränsningar. Eleverna har själva startat en ungdomsgrupp på skolan.

Amnesty – Skola för mänskliga rättigheter Länk till annan webbplats.

Certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet

Våren 2020 blev Hersby en certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet. På det sättet ökar vi kunskapen för Europas parlamentariska demokrati i ett nätverk med skolor från EU:s alla 27 medlemsländer. Vi deltar i EUP (Europeiska Ungdomsparlamentet) som är en årlig debattävling. Hersby gymnasium är anslutet till Erasmus+, ett EU-program för internationellt samarbete och utbyte inom utbildning, ungdom och idrott.

Europaparlamentet ambassadörsskola Länk till annan webbplats.

European youth parliament Sverige Sweden Länk till annan webbplats.

Erasmus + Projektet Roots Länk till annan webbplats.

Diplomerad gymnasieekonom

Hersby gymnasium är en certifierad skola för Diplomerad gymnasieekonom.

Diplomerad gymnasieekonom Länk till annan webbplats.

Ung Företagsamhet

På Hersby gymnasiums ekonomiprogram har du möjlighet att utbilda dig i entreprenörskap genom Ung Företagsamhet. Under utbildningen får du starta och driva ett eget UF-företag.

Ung Företagsamhet Länk till annan webbplats.

Stockholm center of governance, SCoG

Tillsammans med ett litet urval gymnasieskolor i Stockholmsregionen diskuterar SCoG för närvarande skapandet av ett gymnasieprogram med fokus på förståelsen av en tilltagande samhällskomplexitet.

Samarbeten, SCoG:s webbplats Länk till annan webbplats.

Till toppen av sidan