Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Reservantagning på Hersby gymnasium

De finns möjlighet att få en plats på skolan via reservantagning eller byte. Om vi får en ledig plats kontaktar vi den sökande som står näst på tur på reservlistan. Så kolla att dina kontaktuppgifter stämmer!

Hersby gymnasiums skolbyggnad

Den 15 augusti tar vi över reservantagningen och vi följer reservlistan som gymnasieantagningen har skickat till oss. Om vi får en ledig plats kontaktar vi den sökande som står näst på tur på reservlistan. När vi kontaktar elever använder vi de kontaktuppgifter som den sökande fört in i sin ansökan. Därför är det väldigt viktigt att du kontrollerar att de uppgifter du angivit är korrekta. Det gör du genom att logga in på gymnasieantagningen.

Gymnasieantagningen STORSTHLMs webbplats Länk till annan webbplats.

Om skolan inte lyckas nå den elev som står på tur på grund av bristfälliga eller felaktiga kontaktuppgifter så kontaktar skolan den elev som står nästa på tur.

Eftersom det är betygsantagning till gymnasiet följer vi reservlistan enligt Gymnasieantagningens direktiv enligt det datum Gymnasieantagningen fastställer. Därefter upprättar vi en egen reservlista för dem som aktivt anmäler att de vill stå kvar som reserver eller för andra som vill byta till Hersby. Det är dock fortfarande betygsantagning som gäller.

Vill du fortsatt vara med på reservlistan efter de första veckorna ska du ska göra en intresseanmälan via vår e-tjänst.

Till toppen av sidan