Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Boende i flerbostadshus

Besluten om frågor som rör den fastighetsnära avfallshanteringen fattas av din fastighetsvärd eller av styrelsen för bostadsrättsföreningen.

Är du fastighetsägare och vill teckna abonnemang för matavfallsinsamling kan du fylla i beställningsformuläret för villor och småhus. Vi kontaktar dig då för rådgivning och beställning. Uppgifter om hämtfrekvens och abonnemangstyp är inte obligatoriska att fylla i för flerbostadsägare.

Som boende i ett flerbostadshus är det din fastighetsägare som ansvarar för vilka sorteringsmöjligheter som finns i din fastighet. Detta gäller såväl frekvens för hämtning av restavfall, som möjlighet att källsortera förpackningar och matavfall samt insamling av grovavfall. 

Har du önskemål eller synpunkter om avfallshanteringen i din fastighet ska du kontakta fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen. 

Behöver du nya matavfallspåsar?

I de flerbostadshus som sorterar matavfall är det bostadsrättsstyrelsen eller fastighetsägaren som ansvarar för att de boende har tillgång till nya papperspåsar.

Var kan du lämna ditt avfall?

Du som inte har fastighetsnära insamling av till exempel förpackningar, tidningar och grovavfall kan använda dig av våra anläggningar för avfall och återvinningsstationer.

Den mobila återvinningscentralen utgår på grund av ökade kostnader och för lågt besöksantal. Grovsopor kan lämnas på Stockby återvinningscentral.

Lämna och återvinn avfall

Beställ abonnemang (flerbostads- och småhusägare)

Till toppen av sidan