Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Boende i flerbostadshus

Besluten om frågor som rör den fastighetsnära avfallshanteringen fattas av din fastighetsvärd eller av styrelsen för bostadsrättsföreningen.

Är du fastighetsägare och vill teckna abonnemang för matavfallsinsamling kan du kontakta vårt kundcenter. Vi hjälper dig då med rådgivning och beställning.

Som boende i ett flerbostadshus är det din fastighetsägare som ansvarar för vilka sorteringsmöjligheter som finns i din fastighet. Detta gäller såväl frekvens för hämtning av restavfall, som möjlighet att källsortera förpackningar och matavfall samt insamling av grovavfall. 

Har du önskemål eller synpunkter om avfallshanteringen i din fastighet ska du kontakta fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen. 

Behöver du nya matavfallspåsar?

I de flerbostadshus som sorterar matavfall är det bostadsrättsstyrelsen eller fastighetsägaren som ansvarar för att de boende har tillgång till nya papperspåsar.

Var kan du lämna ditt avfall?

Du som inte har fastighetsnära insamling av till exempel förpackningar, tidningar och grovavfall kan använda dig av våra anläggningar för avfall och återvinningsstationer.

Grovsopor kan lämnas på Stockby återvinningscentral.

Lämna och återvinn avfall

Till toppen av sidan