Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Ny farled för sjötrafik när gamla bron rivs

Den 26 juni öppnar en ny farled under broarna för all båt- och sjötrafik. Detta för att underlätta rivningen av den gamla bron. Den nya passagen ligger betydigt närmare Lidingö och är enklare och rakare än den tidigare.

En bro över vatten, där man ser att bron har börjat rivas.

Rivningen av Gamla Lidingöbron smygstartade i början av juni och drog i gång på riktigt under vecka 25. Då startade rivningen av det gamla brospannet närmast Lidingö. Så snart spannet som ansluter på Lidingösidan är borta kan arbetet med att färdigställa Lilla Lidingöbrons spårgren starta, den del av bron som ska ansluta till det befintliga spåret vid Torsviks station.

Rivningen kommer att pågå på flera ställen samtidigt, därför behöver sjötrafiken under broarna anpassas till det. Redan efter midsommarhelgen flyttas sjötrafiken temporärt från bågspannet till en passage betydligt närmare Lidingö. Detta för att rivningen av den stora bågen ska påbörjas. Vägen märks upp med skyltar.

Från och med vecka 26 börjar den nya passagen att gälla men det dröjer ytterligare några dagar innan den gamla passagen stängs av helt. För att vänja sjötrafikanter vid förändringarna stängs passager med hjälp av bojar längs med bron först när det är helt avstängt under bågspannet och övriga brospann.

Passagen kommer preliminärt att gälla fram till slutet av oktober, 2023. Den segelfria höjden är under den här perioden 5,2 meter, densamma som Gamla Lidingöbrons segelfria höjd. När den gamla bron har rivits kommer den segelfria höjden för Lilla Lidngöbron att gälla, 7,0 meter.

Nya passagen Pdf, 375.5 kB.

Har du funderingar kring sjötrafiken är du välkommen att kontakta oss för mer information.
E-post: lillalidingobron@lidingo.se

Kontakt
Till toppen av sidan