Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lidingöloppet

Lidingöloppet är världens största terränglopp som samlar löpare från hela världen. Det huvudsakliga loppet är 30 kilometer i terräng men olika typer av lopp anordnas.

Lidingöloppet

Lidingöloppet är en folkfest som engagerar tusentals människor på Lidingö. De tävlande, deras släkt och vänner, andra åskådare, press och mediefolk, funktionärer, parkeringsvakter, föreningar, försäljare för att nämna några. Lidingöloppet ägs och arrangeras av IFK Lidingö, IFK Lidingö friidrott och IFK Lidingö SOK.

Lidingö stad viktig samarbetspartner

Vi sköter flera av arrangemangets viktiga funktioner med fokus på drift, it, säkerhet, miljö och hållbarhet.

Drift av spåren

Vår personal på Lidingövallens idrottsplats håller öns cirka 15 mils spår och leder i gott skick hela året. Inför Lidingöloppet intensifieras arbetet med tävlingsspåret. Grenar som hänger över spåret tas bort och underlaget prepareras.

It

Vi bygger fiber till tidtagningen, datanätverket till media och filmare och förser resultattältet med datorutrustning. Personal finns på plats för att ge support under tävlingshelgen.

Historik

  • Det första Lidingöloppet med den klassiska sträckan på 30 kilometer arrangerades år 1965.
  • Sedan år 1982 är loppet noterat i Guinness rekordbok som världens största terränglopp.

I dag ordnas ett flertal lopp. Förutom 30 km och 15 km anordnas Knatteloppet och Lilla Lidingöloppet. Rosa Bandet-loppet över 10 km är öppet för både tjejer och killar. En del av anmälningsavgiften går oavkortat till Cancerfonden. Lidingörullet och Lidingöruset är speciallopp för funktionsnedsatta. Det finns även ett 5 km-lopp som passar för både den som vill springa snabbt och den som vill gå. Skolstafetten samlar årligen elever från mellan- och högstadiet.

Kontakt
Till toppen av sidan