Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Vinnarna av Tillgänglighetspriset 2024

Coop Skeppet och IFK Lidingö friidrott har tilldelats Lidingö stads nyinstiftade pris, Tillgänglighetspriset. Priset uppmärksammar goda insatser som gör livet på ön mer tillgängligt för alla.

Jessica Falkman, sportchef IFK Lidingö friidrott, och Joakim Andersson, butikschef Coop Lidingö centrum, är mottagare av Tillgänglighetspriset 2024.

En svåröppnad dörr, en bullrig miljö eller oförstående personal är exempel på sådant som kan göra en plats mindre tillgänglig för personer med funktionshinder.

Under Tillgänglighetsdagen i stadshuset den 16 maj hölls flertalet föredrag och en mässa kring vad som görs för att skapa en mer inkluderande ö. Vinnarna av stadens nyinstiftade Tillgänglighetspris presenterades också.

Tidigare i år efterlyste Lidingö stad allmänhetens nomineringar i tre kategorier; fysisk tillgänglighet, information /kommunikation, samt inkludering och motverkande av diskriminering. IFK Lidingö friidrott tilldelas priset för de två förstnämnda, och Coop Skeppet den sista.

”Ingen tvekan att bidra”

På plats för att ta emot blommor, diplom och ett konstverk skapat av personer i Lidingö stads dagliga verksamhet fanns Jessica Falkman, sportchef IFK Lidingö friidrott, och Joakim Andersson, butikschef Coop Lidingö centrum.

”Genom att göra sina arbetsplatser tillgängliga för personer med funktionsnedsättningar har de under många år visat ett starkt engagemang för att skapa en inkluderande och jämlik arbetsmiljö”, lyder del av motiveringen till Coop Skeppets vinst i kategorin motverkande av diskriminering.

– Det är ingen tvekan för oss att då vi har möjlighet att bidra till en persons personliga utveckling, så gör vi det. Vi är gärna starten i deras resa för att bygga erfarenheter och delta i det lokala samhället med en gemenskap oavsett förutsättningar, säger Coops Joakim Andersson.

Storslam för IFK Lidingö friidrott

”IFK Lidingö friidrott har ökat tillgängligheten till information och kommunikation kring sin verksamhet. Genom omfattande marknadsföring och spridning av information via intervjuer i radio, reportage i tidningar, sociala medier med mera har de spridit budskapet att ’Friidrott är till för alla’", lyder juryns ord om IFK Lidingö friidrott.

Jessica Falkman från IFK Lidingö friidrott är glad att klubbens arbete med fysisk tillgänglighet samt information och kommunikation lett till vinst i två olika kategorier.

– Priset är en bekräftelse på att vårt arbete har synts utåt och att det får en prioriterad plats i vår dagliga verksamhet, säger Jessica Falkman.

Nominera till Tillgänglighetspriset 2025

På Lidingö stads webbsida för Tillgänglighetspriset kan du läsa mer om utmärkelsen och juryns fulla motiveringar till 2024 års pristagare. Du kan även redan nu skicka in dina nomineringar till Tillgänglighetspriset 2025.

Till toppen av sidan