Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lilla Lidingöbron

Lilla Lidingöbron byggs för framtiden och ett ökat resande mellan Lidingö och Stockholm. Den nya bron blir mer trafikvänlig för gående, cyklister och mopedister samt för Lidingöbanan. Följ brobygget från start till mål.

Käppalabadet

Lilla Lidingöbron blir med sina 750 meter en av Sveriges längsta spårvägsbroar och betydligt bredare än den nuvarande bron. Den får flerfiliga gång- och cykelbanor för bättre framkomlighet och säkerhet och dubbla spår för tätare turer med Lidingöbanan.

Implenia Sverige AB har uppdraget att bygga Lilla Lidingöbron och arbetet startade sommaren 2019. Gamla Lidingöbron finns kvar och är i drift tills Lilla Lidingöbron är helt klar, 2023.

Årsfilm 2021 - möte vid brogrenen

Se filmen som speglar det fortsatta arbetet med att bygga Lilla Lidingöbron under 2021. Målet var att kunna gå över bron mellan Stockholm och Lidingö före årsskiftet och lagom till jul möttes de båda färdiggjutna brodelarna vid brogrenen. 

Nyheter kring Lilla Lidingöbron

Filmer med experternas svar om brobygget


Nyhetsbrev för brobygget

Vill du få de senaste nyheterna om brobygget direkt i din inkorg, prenumerera på nyhetsbrevet genom att fylla i namn och e-postadress nedan.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter
Kontakt
Till toppen av sidan