Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Gångsätra förskola

Gångsätra förskola ligger centralt på Lidingö, nära grönområden, parker och skogar. Här finns utrymme för lek varje dag, både ute och inne.

Gångsätra förskola med del av skolgården.

Leken som grund för utveckling

Gångsätra förskola har tre avdelningar uppdelade utifrån barnens ålder – 1-2 år, 2-4 år och 4-5 år. Totalt har vi plats för 56 barn. Vårt arbete utgår från att leken utvecklar barnens fantasi, inlevelseförmåga, språk och sociala förmåga.

Vi ger vi utrymme för lek varje dag – både inne och utomhus. På vår gård finns utrustning för olika aktiviteter och stora ytor att leka på. Vi gör också utflykter i närheten, går på promenader och följer naturens växlingar tillsammans.

Varje år väljer vi ett gemensamt ämne som barnen får utforska tillsammans med våra pedagoger i projekt. Här kan vi särskilt ta vara på barnens frågor, dokumentera och följa deras upptäckter och ge dem utrymme att växa som individer.

Vi firar högtider och traditioner tillsammans på förskolan, till exempel födelsedagar. Vi bjuder också in alla föräldrar till föräldrakaffe, Luciafirande och sommaravslutning.

Till toppen av sidan