Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Rudboda förskola

Rudboda förskola ligger på norra Lidingö, nära Rudboda skola. Förskolan består av sju avdelningar och här arbetar engagerade pedagoger i en bred verksamhet. Målet är trygga och glada barn som leker och lär för livet.

Exteriör Rudboda förskola

Leken ger nya färdigheter

Hos oss på Rudboda förskola välkomnas varje barn och det ska få känna sig som en tillgång för sin grupp. Barnens positiva handlingar uppmärksammas och synliggörs. De får ge sig hän i leken eller får känna tillfredsställelsen av att ha erövrat nya färdigheter. Det tycker vi är viktigt!

Barnen lär sig att kunna ta för sig i livet och känna vad man själv vill, utan att det sker på andras bekostnad. Vi vill att barnen ska kunna säga ja till det som känns rätt och nej till det som inte gör det.

På förskolan finns engagerade pedagoger som erbjuder en bred verksamhet där musik, rörelse, gymnastik, drama, skapande, språk, matematik och naturaktiviteter ingår. I lek, berättelser, musik och skapande utvecklar barnen sin förmåga att känna igen och kunna sätta namn på känslor. När man har tillgång till sina egna känslor blir det lättare att förstå andra, att samsas och att känna empati.

Till toppen av sidan