Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Näsets förskola

Näsets förskola ligger i ett naturskönt område, nära skog och mark. Vi vill ge barnen en positiv och stimulerande lekmiljö, både utomhus och inne.

Utveckling i barnens egen takt

På Näsets förskola får barnen möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Vi vill utveckla självständighet, ödmjukhet, styrka, mod och en positiv inställning till livet. För att barnen ska känna sig trygga på hela förskolan och med all personal jobbar vi ofta över avdelningsgränserna.

Utelek, rörelse och språkutveckling

Leken får stort utrymme på Näsets förskola. Vi är mycket utomhus, både på vår gård och i skogen. Vi uppmuntrar barnen till att röra sig och de får lära känna sin kropp och sina motoriska möjligheter.

Språket är också centralt i verksamheten. Vi stimulerar språkutvecklingen till exempel genom att läsa, berätta, sjunga och använda rim och ramsor.

Dokumentation

För att synliggöra barnens arbete och sökande efter svar på sina funderingar dokumenterar vi med hjälp av fotografier, observationer och anteckningar. Genom dokumentationen får du som förälder också en bild av vad ditt barn får vara med om på förskolan.

Till toppen av sidan