Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Friluftsliv och motion

På Lidingö har du goda möjligheter att njuta av ett aktivt friluftsliv. Ön har gott om vandringsleder och natursköna miljöer nära havet.

På ön finns drygt 15 mil spår och leder för promenader, löpning, ridning och cykling. På vintern finns det spår för längdskidåkning och långfärdsskridskor.

Motionsglädje hela livet

Lidingö stad arbetar aktivt för att Lidingöborna ska ha möjlighet att genom hela livet kunna utöva sina idrotts-, kultur- och fritidsintressen.

Staden har därför ett idrottspolitiskt program vars mål är att skapa attraktiva och trygga verksamheter och idrottsmiljöer för alla Lidingöbor. Programmet ska bidra till gemenskap, god hälsa och välmående och särskilt betonas barn- och ungdomsidrotten.

Lidingöloppet

Lidingöloppet är världens största terränglopp som samlar löpare från hela världen. Det huvudsakliga loppet är 30 kilometer i terräng men olika typer av lopp anordnas.

Lidingö stad är en viktig samarbetspartner och vi sköter flera av arrangemangets viktiga funktioner med fokus på drift, it, säkerhet, miljö och hållbarhet. I samband med Lidingöloppet brukar staden finnas på plats med olika aktiviteter på Grönsta gärde.

Vindskydd och grillplatser

På många platser finns vindskydd och grillplatser. Vi har också 23 allmänna utomhustoaletter på platser där många rör sig, till exempel vid badplatser och motionsspår. Samtliga är handikappanpassade.

Boulebanor

För den som vill spela boule finns det åtta banor bakom Carl Malmstensskolan i Larsberg.

Vid Hustegaholm finns det en mindre bouleplan. Banorna kan inte bokas i förväg.

Rodelbana

Vid sidan av Ekholmsnäsbacken finns en naturrodelbana. Den arrenderas av LidingöRodel Club.

Till toppen av sidan