Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Huvudinnehållet startar här

Museer och gallerier

Lidingö museum och Millesgården är två platser på Lidingö som erbjuder både kulturhistoria och samtida kulturupplevelser.

Millesgårdens trädgård

Millesgården

Lidingö museum

På Lidingö museum berättar vi om Lidingöns framväxt – från vikingatid till dagens trivsamma stad. Här finns basutställningen ”Historien om Lidingö” och regelbundet ordnas föreläsningar, temautställningar, stadsvandringar med mera som belyser delar och epoker i stadens utveckling såsom bebyggelse, näringsliv, infrastruktur och olika verksamheter. Museets butik erbjuder ett stort sortiment av litteratur om Lidingö och trevliga presenter med anknytning till ön.

Lidingö museum drivs på ideell grund av medlemmar i Lidingö hembygdsförening som aktivt verkar för att vårda och värna öns innehållsrika kulturarv.

Museet är inrymt i villa Fornboda, Lejonvägen 26 A, nära Lidingö centrum.
Information om öppettider, aktuella utställningar och program finns på deras hemsida.

Lidingö museums webbplats Länk till annan webbplats.

Millesgårdens konsthall

Förutom Millesgårdens fasta utställningar finns Millesgårdens konsthall där samtida konst, nationella och internationella konstnärer och historiska utställningar visas. Millesgården har blivit ett kulturcentrum där det visas konst från alla tider, från 700 f. Kr. till i dag. 

Millesgårdens konsthall, millesgarden.se Länk till annan webbplats.

Konstutställningar i stadshuset

I stadshusets entréhall arrangeras ofta konstutställningar och vi anordnar även olika kulturevenemang. Entréhallen är också ett rum för kommunikation mellan staden och Lidingöborna. Här kan du få information om aktuell stadsplanering och andra verksamheter inom staden. Vilka utställningar som är aktuella hittar du i stadens evenemangskalender.

Galleri Elfva

På Elfviks gård finner du Galleri Elfva som är ett konstnärsdrivet galleri. Där presenteras ett rikt och varierat utställningsprogram där alla former för konstnärliga uttryck förekommer.

Galleri Elfva, webbplats Länk till annan webbplats.

Till toppen av sidan