Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Systemtekniker

Din roll

Som systemtekniker har du det ansvarsfulla uppdraget att säkerställa en stabil drift av stadens it-system och infrastruktur. Införanden av olika system, deltagande i olika utvecklingsprojekt som teknisk resurs är andra uppgifter som ingår i tjänsten.

Vi satsar på våra medarbetare i form av kompetensutveckling, hälsodagar och en central introduktion för nyanställda med workshops i aktivt medarbetarskap. För oss är det viktigt att du får en god balans mellan jobb och fritid och vi har därför bland annat friskvårdstimme varje vecka, flextid och tillgång till friskvårdslokal och träningspass i Stadshuset.

Om arbetet så tillåter kan man jobba upp till två dagar i veckan på distans.

Din profil

Vi tror att du som söker kommer att vara duktig inte bara gällande drift och underhåll av it-system, utan även vad gäller att identifiera utvecklingsbehov och komma med tekniska lösningar.

Vi vill att du har kunskap inom:
• Windows Server
• MS SQL-server
• Active Directory
• IIS

Det är meriterande med erfarenhet av:
• Backupplösningar
• PowerShell
• Federationer (exempelvis SAML, OpenID)
• PKI-lösningar

I tjänstens natur ligger en hög medvetenhet kring it- och informationssäkerhet. Då dokumentation är en viktig del av tjänsten så behöver du ha goda kunskaper i både svenska och engelska.

Du trivs med arbetet i grupp men tar även egna initiativ och kan driva projekt självständigt. Du är serviceinriktad och förstår betydelsen av kundrelationer, vikten av ett professionellt bemötande och motiveras av att hitta lösningar på it-relaterade problem.

I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Om Lidingö stad

På it-enheten är vi 23 stycken medarbetare som ser till att staden har en effektiv och säker it-miljö. Enheten är en del av stadsledningskontoret och placerad i stadshuset i Lidingö centrum (20 minuter från T-centralen med kollektivtrafik). Vi har som uppdrag att drifta stadens it-miljö och ge it-stöd till stadens verksamheter. Vi utvecklar ständigt vår digitala infrastruktur och är delaktiga i stadens digitaliseringsprocesser.

Till funktionen Systemteknik är vi nu på jakt efter vår nästa kollega, som blir en viktig del i ett gäng som samarbetar och stöttar varandra. Är du sugen på en varierad och drivande roll? Vill du ha möjlighet att kombinera dina breda it-kunskaper med ditt intresse för utvecklingsarbete och kundservice? Då kan det vara dig vi söker!

Hos oss kommer du att kunna få jobba med både öppen källkodsbaserad och proprietär programvara. Vi nyttjar i driftmiljön produkter såsom VMware vSphere, Microsoft Azure, Google Workspace, Containerlösningar, Open ePlatform, FME, Dell Storage, Nagios, KEMP, Nexus Smart ID Digital Access och Sitevision. Utifrån din nuvarande kunskap och vad du vill lära dig mer om kommer du få jobba med de produkter som ger dig mest arbetsglädje. Vår miljö är främst Windows-baserad men det finns även Linux, Chrome OS och iOS.

Övrig information

Intervjuer kommer att ske löpande. Tillträde enligt överenskommelse. Det kan bli aktuellt med en inledande provanställning.

Staden tillämpar individuell lönesättning.

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass och förutsätter godkänd säkerhetsprövning inklusive godkänd registerkontroll i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagstiftningen.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå. Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2022-08-31
Referensnummer:
2022 C93333
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

Per-Johan GelotteIt- och digitaliseringschef
per-johan.gelotte@lidingo.se
Erik EhrlemarkGruppledare Systemteknik
erik.ehrlemark@lidingo.se
Facklig representantNås via stadens växel
08-731 30 00
Till toppen av sidan