Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Dramapedagog

Din roll

Sagateatern ser som sin viktigaste uppgift att ge barn och unga ett sammanhang och att inspirera dem att utvecklas inom teater. Centralt är att skapa och vårda relationerna med eleverna. Din uppgift som dramapedagog blir att leda sju teatergrupper i veckan i åldrarna 10 år till 20 år. Du strävar efter att anpassa verksamheten efter elevernas mognad och önskemål och att i slutet av vårterminen ha ett uppspel med varje grupp.

I arbetet ingår även att gemensamt eller enskilt leda projekt, ofta i samarbete med skola och andra aktörer. Du bör självständigt hjälpligt kunna hantera det som ingår inför och vid uppspel och mindre föreställningar, som manusarbete, ljus, ljud, kostym, scenbild etcetera. Du kommer arbeta tillsammans med fem kollegor och gemensamt ta hand om teaterhuset Sagateatern.

Du måste även kunna arbeta kvällstid och vid behov lägga in extrarepetitioner och föreställningar på kvällar och helger.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad dramapedagog eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har god erfarenhet av att leda barn och ungdomar i teaterpedagogisk verksamhet. Det är meriterande om du har en fördjupad kunskap inom scenografi, manusbearbetning, kostym, ljus ljud eller något annat teaterområde. Vidare är det även meriterande om du drivit eller deltagit i teaterprojekt.

Som person är du stabil och tycker om att samarbeta med andra människor för att prestigelöst finna den bästa lösningen mot det gemensamma målet. Du är kreativ i ditt tänkande och arbetssätt men tar eget ansvar för dina uppgifter och strävar alltid efter att slutföra dina projekt i tid. I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Om Lidingö stad

På lärande- och kulturförvaltningen arbetar cirka 1 400 medarbetare. Vi ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning, grundsärskola och central barn- och elevhälsa. Förvaltningen ansvarar även för kultur och fritid så som bibliotek, musikskola teater, föreningsliv och idrott. Gemensamt för våra verksamheter är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande.

På Sagateatern arbetar vi med allt från teaterlek och improvisationer till hårt repetitionsarbete inför föreställningar. Verksamheten har funnits i snart 70 år och är en del av kulturlivet på Lidingö. Vi vill med verksamheten bidra till våra elevers personliga utveckling och samtidigt ge dem en lustfylld fritid. Vi söker nu en dramapedagog som vill vara med på vår fortsatta resa.

Övrig information

Staden tillämpar individuell lönesättning.
Tillträde augusti 2022 eller enligt överenskommelse. Tjänsten omfattar 75%.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå. Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2022-08-07
Referensnummer:
2022 C92828
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Deltid
Antal tjänster:
1
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

Facklig representantNås via stadens växel
08-731 30 00
Lena LagerkvistEnhetschef Sagateatern
08-731 46 46
Till toppen av sidan