Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Kurator

Din roll

Som skolkurator arbetar du främst hälsofrämjande och förebyggande, men också åtgärdande på både grupp- och individnivå. Du ingår i skolans elevhälsoteam där står du för den psykosociala kompetensen och tillsammans i EHT har vi ett nära samarbete med arbetslagen på skolan. Du kommer att vara länken mellan skolan och externa myndigheter så som socialtjänst och BUP.

Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp med elevhälsoteamet och annan pedagogisk personal. Elevhälsoteamet möts varje vecka. Vid behov arbetar du med konsultation och handledning av pedagoger i frågor som rör elevers sociala situation utifrån beslut i EHT-gruppen. Du förväntas att genomföra insatser både på gruppnivå och individuellt. Som skolkurator ör du med och skapar goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande. Du kommer även att ingå i skolan Trygghetsteam där du kommer att leda insatser samt handlägga incidentrapportering.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har en högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du har god kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar. Meriterande är tidigare erfarenhet från arbete som skolkurator eller annat arbete som bedöms som likvärdigt. Du ser dokumentation som en självklarhet och vi ser gärna att du har kunskap och intresse av att driva ANDTS-frågor samt frågor som handlar om problematisk skolfrånvaro.

Som person är du tillmötesgående i ditt bemötande och lyhörd till din omgivning. Du har förmåga att samarbeta med olika professioner och vara en del av den helhet som bidrar till trygghet trivsel och lärande för alla våra elever. Du ansvarar och driver ditt arbete framåt och levererar resultat samt prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du ser möjligheter i förändringar, tar egna initiativ och kommer med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du har erfarenhet samt intresse av att driva insatser i olika grupper/klasser.

Vi arbetar utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Om Lidingö stad

Lidingö stad har 11 kommunala grundskolor, vi fokuserar på kunskap och lustfyllt lärande vilket syns i våra goda studieresultat. Vi erbjuder en skola som är en del i det digitala samhället och vi lägger stor vikt vid att förbereda eleverna inför framtiden. Skolledarna och lärarna på Lidingö utbyter erfarenhet, lär av varandra och utvecklas tillsammans.

Vi söker en skolkurator som vill vara med och utveckla det tvärprofessionella arbetet i den samlade elevhälsan. Vårt förebyggande och främjande arbete för alla elevers hälsa, trivsel och utveckling sker i tätt samarbete med både personal, elever och vårdnadshavare. Tjänsten är på 100% och uppdelad på två skolor varav 80% är på Källängens skola som har elever från åk 4-9 samt 20% på Klockargården skola som har elever från åk F-3.

Övrig information

Staden tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten är på 100% och uppdelad på två skolor, 80% på Källängens skola och 20% på Klockargårdens skola.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå. Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2022-07-07
Referensnummer:
2022 C93888
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

Mimmi GarmagerBiträdande rektor
08-7313633
Facklig representantNås via stadens växel
08-731 30 00
Till toppen av sidan