Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Skolkurator till Käppala skola

Din roll

Som skolkurator är du en av två skolkuratorer som tillsammans med skolledning och elevhälsoteam leder utvecklingen av det förebyggande, främjande och åtgärdande elevhälsoarbetet på skolan både på övergripande nivå och på arbetslagsnivå. Du arbetar specifikt för årskurser och arbetslag i åk 5/6 -9. Skolan har två kuratorer, en som arbetar mer mot lågstadiet och åk 4-5 och en som arbetar mer mot högstadiet samt åk 5-6/6.

I tjänsten ingår att tillsammans med en kuratorskollega samt en biträdande rektor leda trygghetsarbetet på skolan. I uppdraget ingår bland annat att se till att skolans trygghetsplan följs upp, utvecklas och uppdateras kontinuerligt samt att diskriminerings- och kränkningsärenden utreds, följs upp och processas.

Du tar aktivt ansvar för att skapa och upprätthålla goda relationer, samarbete och samverkan med elever, kollegor och vårdnadshavare. I arbetet ingår att genomföra samtal och handledning enskilt/i grupp med elever, vårdnadshavare och personal samt att leda värdegrundsarbete i klasser och grupper. I arbetet ingår även att kunna diskutera och inspirera andra att finna lösningar på svårigheter som uppstår i skolan.

Du arbetar tillsammans med kunniga och erfarna kollegor i elevhälsan. Ditt uppdrag hos oss är att i samverkan med skolledning och personal skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande, hälsa och utveckling. En del av tjänsten, ca 20% arbetar du som kurator på grundsärskolan samt vid behov för elever i en extern särskild undervisningsgrupp.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som skolkurator i grundskolan/grundsärskolan och är utbildad socionom i grunden. Annan relevant utbildning inom exempelvis beteende- och samhällsvetenskap, juridik, statsvetenskap, psykologi, sociologi, socialt förändringsarbete och psykosocialt behandlingsarbete är meriterande.

Du är förtrogen med de styrdokument som gäller för arbetet, bland annat Socialtjänstlagen (2001:453) och Skollagen (2010:800). Du har även god kännedom om läroplanen för grundskolan/grundsärskolan. För tjänsten behöver du ha god IT-vana samt kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Du har lätt för att skapa relationer och samarbetar väl med andra samtidigt som du har ett eget driv och tycker om att arbeta självständigt. Du är kan och är intresserad av att arbeta med elever i alla åldrar i åk F-9. Nyckelkompetenser som vi söker är att du är engagerad, initiativrik, flexibel och professionell. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Lidingö stad

Lidingö stad har 11 kommunala grundskolor, vi fokuserar på kunskap och lustfyllt lärande vilket syns i våra goda studieresultat. Vi erbjuder en skola som är en del i det digitala samhället och vi lägger stor vikt vid att förbereda eleverna inför framtiden. Skolledarna och lärarna på Lidingö utbyter erfarenhet, lär av varandra och utvecklas tillsammans.

Käppala Skola är en framgångsrik F-9 skola med ca 600 fantastiska elever och ca 65 engagerade medarbetare. Skolan grundades 1954 och har fina, ljusa och välutrustade lokaler i natursköna omgivningar. Vi vill att alla våra elever lämnar skolan i åk 9 trygga i livet och inför framtiden. De har utvecklats kunskapsmässigt, socialt och emotionellt. Skolans mål är trygga, läsande och stimulerade elever med lust att lära mer.

Våra värdeord är kunskap, trygghet och trivsel; ordning och reda samt samhörighet och stolthet. För oss är systematiskt och professionellt teamwork, samarbete och samverkan viktiga framgångsfaktorer som leder till goda resultat. Våra elever och vår personal trivs på skolan.

Övrig information

Staden tillämpar individuell lönesättning. Intervjuer sker löpande.
Tjänsten tillsätts så snart vi hittat lämplig kandidat samt under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi tillämpar 6 månaders provtjänstgöring.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå. Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2022-07-04
Referensnummer:
2022 C93309
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

Facklig representantNås via stadens växel
08-731 30 00
Monica LemminiRektor
08-731 65 53
Till toppen av sidan