Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Samordnande och uppsökande tjänst

Din roll

Lidingö omsorg- och socialförvaltning har utifrån projektmedel fått i uppdrag att tillsätta en samordnande och uppsökande tjänst under ett år. I uppdraget ingår det att vid projektårets slut leverera en samverkansmodell i syfte att säkerställa kommunikation mellan medborgare, myndighet, kommun samt andra relevanta aktörer. I rollen som uppsökare rör du dig över hela ön och möter upp medborgare som är i behov av stöd för att inte riskera att hamna i ekonomisk utsatthet, hemlöshet eller annat utanförskap.

I den samordnande delen ska du samordna myndigheter, kommun och andra aktörer för att skapa dialog och rutiner för dialog, detta för att effektivisera och tydliggöra vem som gör vad i kontakt med medborgaren. Eftersom rollen är ny och ska formas genom projektet är det viktigt att du är självgående och har stor förmåga att styra och organisera ditt eget arbete.

Rollen innebär veckomöten med projektledare där du rapporterar hur projektet fortskrider utifrån projektplanen samt kontinuerlig uppföljning och utvärdering. Projektet grundar sig i stadens inriktningsmål att arbeta genom användarcentrerad utveckling (ACU) och därför är det viktigt att du hela tiden har en dialog med medborgarna. Vidare ska du under projektets gång ta fram underlag som kompletterar verbal kommunikationen då det kan finnas medborgare som har svårt att ta till och tolka muntlig information.

Hos oss får du:
- En organisation med kunniga, positiva och engagerade medarbetare
- Vara delaktig i ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete
- Flextid
- Arbetstid 8.00-16.33
- Friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och gratis träningspass i stadshusets friskvårdslokal.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning som exempelvis socionom, beteendevetare, eller annan likvärdig utbildning. Vi vill att du har kunskap och erfarenhet av arbete med personer som har psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättning. Vi vill även att du har erfarenhet av alternativ- och kompletterande kommunikation (AKK), motiverande samtal (MI) och lågaffektivt bemötande. Då staden satsar på digital utveckling vill vi att du har dokumenterad digital kompetens då rollen innebär att kunna kommunicera på de digitala plattformarna.

Som person har du en empatisk förmåga, är lojal och har en personlig mognad. För tjänsten behöver du vara självgående samt ett nytänkande arbetssätt som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Eftersom du kommer att samverka i många olika forum och arbeta för våra lidingöbor behöver du ha god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad. Vi arbetar utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Lidingö stad

Inom omsorgs- och socialförvaltningen arbetar 900 medarbetare och omfattar verksamhetsområdena socialpsykiatri, funktionsnedsättning, äldreomsorg samt individ och familjeomsorg. Vi erbjuder stöd till lidingöbor i livets alla skeenden och allt arbete vi gör präglas av att vi sätter individens perspektiv i centrum och utgår från varje individs unika situation och behov.

Vill du komma till en utvecklingsinriktad organisation som sätter medborgarens bästa i fokus! Vi söker nu en kunnig och driven person som kan vara med att leda och driva vårt utvecklingsarbete inom omsorgs- och socialförvaltningen på Lidingö.

Övrig information

Staden tillämpar individuell lönesättning.
Projektanställning från september 2022 till september 2023.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå. Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2022-07-31
Referensnummer:
2022 C94055
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

Ann-Charlotte EngmanEnhetschef
08-731 35 07
Facklig representantNås via stadens växel
08-731 30 00
Caroline WedinBiträdande enhetschef
08 - 731 48 65
Till toppen av sidan