Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Fritidsledare Zenits LSS-verksamhet 90%

Din roll

Vi söker en fritidsledare som erbjuds möjligheten att driva verksamheten framåt och tillsammans med ungdomarna skapa förutsättningar till en meningsfull fritid. Du kommer att vara ansvarig för delar av verksamheten genom exempelvis korttidstillsyn, korttidsvistelse och att vara kontaktperson till några av våra inskrivna ungdomar. Tillsammans med dina kollegor vill du utveckla verksamheten för ungdomarnas bästa och guida dem till en meningsfull och social fritid. Nätverksarbete gentemot andra aktörer som skola, vårdnadshavare, fritidsgårdar och föreningsliv är en dela av uppdraget. Du kommer att främst att arbeta eftermiddagar, kvällar och helger för att skapa kontinuitet för våra besökare.

Tillsammans med dina kollegor arbetar vi för att ungdomarna ska känna trygghet och att alla blir bemötta utifrån sina förutsättningar på ett respektfullt sätt.

Din profil

Vi söker dig som har fritidsledarutbildning, socialpedagog eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet och kunskap av arbete med ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt kunskap om LSS-verksamhet är meriterande för tjänsten. Du har god svenska i både tal och skrift. Det är även meriterande om du har körkort, god digital kompetens och är kunnig på gaming då det finns ett intresse av detta bland våra besökare.

För att lyckas i din roll som fritidsledare är du positiv, kreativ och lösningsfokuserad. Du trivs att arbeta i en miljö som varierad och ibland utmanade och brinner för ungdomars utveckling. Du har en personlig mognad och det är viktigt att du kan samarbeta och är självgående. Du är dessutom strukturerad och har förmågan att organisera saker såväl ensam som tillsammans med kollegor och målgruppen. Din samarbetsförmåga är god och du trivs med samarbete, både i den egna arbetsgruppen och med externa kontakter. Vi arbetar utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Om Lidingö stad

På lärande- och kulturförvaltningen arbetar cirka 1 400 medarbetare. Vi ansvarar för förskolor, pedagogisk omsorg, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning, grundsärskola och central barn- och elevhälsa. Förvaltningen ansvarar även för kultur och fritid så som bibliotek, teater, föreningsliv och idrott. Gemensamt för våra verksamheter är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande.

Till fritidsgården Zenit kommer ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi lägger stor vikt vid bemötande, trygghet och delaktighet. Utifrån ungdomarnas önskemål skapar vi en verksamhet som tilltalar dem och ger kunskap för att stärka deras sociala samspel. Vi bedriver verksamhet utifrån Lagen om särskilt stöd till vissa funktionsnedsatta (LSS). Vi erbjuder eftermiddagstillsyn för skolungdomar, öppenverksamhet och korttidsvistelse.

Övrig information

Staden tillämpar individuell lönesättning. Intervjuer sker löpande.
Tillsvidareanställning med 90% omfattning.
Tillträde 22 augusti 2022. Provanställning kommer att tillämpas.
Arbetstiden är främst förlagd på eftermiddagar, kvällar och helger för att skapa kontinuitet för våra besökare.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.
Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2022-05-16
Referensnummer:
2022 C86354
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Deltid
Antal tjänster:
1
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

Facklig representantNås via stadens växel
08-731 30 00
Josefine Viklund LevirinneEnhetschef Allhuset & Zenit
076-113 80 23
Till toppen av sidan