Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Skolläkare

Din roll

Arbetet innebär individuella möten med elever, föräldrar och att tillsammans med övriga medarbetare stärka och utveckla elevhälsoarbetet. Ur elevperspektiv är du en viktig person som värnar om elevernas möjligheter att lyckas i skolan. Medicinsk rådgivning i elevhälsoärenden ingår och vi strävar efter att tidigt kunna ge stöd till elever som av olika anledningar har svårigheter i skolarbetet.

Du blir en del av utbildningsförvaltningens centrala elevhälsa. Hos oss innefattar ett gott omhändertagande av eleverna en satsning på personalen i form stimulerande arbetsmiljö och goda möjligheter för vidareutbildning och kompetensutveckling. Vi deltar i ett välutvecklat kollegialt nätverk för skolläkare med återkommande fortbildningar.

Elevhälsans medicinska del med skolsköterskor och skolläkare är en utvecklande grupp med ett gott och nära samarbete. Förutom kontakten i det dagliga arbetet träffas vi också hela gruppen en gång i månaden och utbyter erfarenheter och finns som stöd för varandra.

Vår elevhälsa följer Socialstyrelsens, Skolverkets och Sveriges kommuners och regioners rekommendationer för det förebyggande hälsoarbetet. Vi driver aktivt utvecklingsarbete inom områdena hälsosamtal, psykisk hälsa och dokumentation. Att tidigt hjälpa elever i behov av särskilt stöd är ett prioriterat område.

Din profil

För tjänsten krävs det att du är legitimerad läkare, gärna inom pediatrik, allmänmedicin eller närliggande specialiteter. Du arbetar strukturerat och har lätt för att samarbeta med andra parter. Vi arbetar utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Lidingö stad satsar på hälsa för både elever och medarbetare. Som anställd i Lidingö stad får du ett friskvårdsbidrag varje år och när arbetet tillåter har du också rätt till en timmes friskvård per vecka på arbetstid. EMI-gruppen har även en hälsoinspiratör som lockar med oss på olika aktiviteter och vi gör mycket roligt tillsammans även utanför arbetstid.

Om Lidingö stad

På lärande- och kulturförvaltningen arbetar cirka 1 400 medarbetare. Vi ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning, grundsärskola och central barn- och elevhälsa. Förvaltningen ansvarar även för kultur och fritid så som bibliotek, teater, föreningsliv och idrott. Gemensamt för våra verksamheter är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande.

Vi söker nu en skolläkare till den medicinska delen av Lidingö stads elevhälsa som omfattar fjorton kommunala skolor och tre friskolor med cirka 6200 elever. Vi är fjorton skolsköterskor och två skolläkare som är centralt organiserade inom Lärande- och kulturförvaltningen.

Övrig information

Staden tillämpar individuell lönesättning. Intervjuer sker fortlöpande.
Tillträde 1 september 2022 eller enligt överenskommelse. Tjänsten omfattar 40%.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå. Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2022-07-17
Referensnummer:
2022 C92561
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Deltid
Antal tjänster:
1
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

Ylva SoldersVerksamhetschef elevhälsans medicinska insats
123977791
Facklig representantNås via stadens växel
08-731 30 00
Till toppen av sidan