Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Integrationssekreterare

Din roll

Du kommer att arbeta på vår mottagning för nyanlända. Din viktiga roll blir att stödja och hjälpa nyanlända med etableringen i vårt samhälle. Du fungerar som en lots under de två år som personerna är här och har en aktiv roll i deras vardag. I ditt arbete kommer du bland annat att ha kontakt med myndigheter och sjukvård. När det krävs följer du med på besök hos olika myndigheter. Arbetsuppgifterna kan komma att påverkas av enhetens behov.

Arbetet innebär stor samverkan, både med våra externa samarbetspartners och internt med andra enheter i staden.

Vi använder oss av dokumentationssystemet Life care.

Vi kan erbjuda ett flexibelt arbete med stort utrymme för egna initiativ. Du lägger upp det dagliga arbetet tillsammans med din gruppledare och dina kollegor.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad socionom eller med en likvärdig högskoleexamen. Du har tidigare erfarenhet av arbete med nyanlända och integration.

Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du är en engagerad person med ett stort intresse för målgruppen som kan driva ditt arbete på ett självständigt sätt. Det är viktigt för oss att du är trygg i din yrkesroll och trivs med att hitta nya lösningar. Du ser ett stort värde i ett gott samarbete och har ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Det är ett plus om du har B-körkort.

Om Lidingö stad

Inom omsorgs- och socialförvaltningen arbetar 900 medarbetare och omfattar verksamhetsområdena äldreomsorg, socialpsykiatri, funktionsnedsättning samt individ och familjeomsorg. Vi erbjuder stöd till lidingöbor i livets alla skeenden och allt arbete vi gör präglas av att vi sätter individens perspektiv i centrum och utgår från varje individs unika situation och behov.

Enheten arbetsmarknad, bostad och integration är en växande enhet som har ett spännande och viktigt uppdrag med att ge stöd till lidingöbor som står utanför arbetsmarknaden, mottagning och integration av nyanlända samt stöd i att söka bostad.

Övrig information

Tillträde den 1 september eller enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med en provanställning på 6 månader.

Staden tillämpar individuell lönesättning.

Vid enstaka tillfällen kan det bli aktuellt med arbete utanför kontorstid.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå. Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2022-07-05
Referensnummer:
2022 C92159
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

Anna SkagerstenEnhetschef
08-731 39 23
Fouad AmjadBiträdande enhetschef
08-731 39 03
Facklig representantNås via stadens växel
08-731 30 00
Till toppen av sidan