Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Kortidsvistelse och tillsyn (LSS)

När ditt barn behöver miljöombyte och dela nya upplevelser med andra, så finns Villa Skärsätra som erbjuder korttidstillsyn och korttidsvistelse för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Korttidsvistelse innebär att ditt barn kommer regelbundet ett antal dygn per månad för att bo hos oss, baserat på ditt biståndsbeslut. Det kan vara en helg i månaden och ett dygn i veckan som fördelas av verksamheten. Här får du som barn eller ungdom möjlighet att uppleva en ny miljö och träffa nya vänner. Korttids ger också en möjlighet för föräldrar och anhöriga till avlastning: tid att vila, egna aktiviteter eller mer tid för syskon.

Som hemma, fast borta

På Villa Skärsätra är miljön hemlik. Vi har plats för max fem barn eller unga samtidigt. Stödet anpassas efter individens behov och vi gör många aktiviteter tillsammans, men man kan också välja att vara ifred på sitt rum om man vill.

På vardagskvällar äter vi middag och myser i soffan efter en dag i förskola/skola/arbete. På helgerna brukar vi göra utflykter ut i naturen, åka till stan eller badhuset. Du kan också själv komma med önskemål.

Kontaktman för din trygghet

Alla barn och ungdomar som börjar hos oss får en kontaktman. Tillsammans med dig som vårdnadshavare och ditt barn/ungdom gör kontaktmannen upp en plan för hur vi på bästa sätt ska uppfylla målen för uppdraget. Ett nära samarbete med föräldrar, skola och habilitering ingår som en naturlig del i vårt arbete. Korttidsboendet ska vara en trygg, rolig och utvecklande miljö.

Korttids på andra tider

För barn över tretton år kan vi erbjuda tillsyn efter skolan och under lov. När du kommer direkt efter skolan äter vi mellanmål, spelar spel, slappnar av eller gör andra aktiviteter inomhus eller utomhus. Under lovdagar gör vi längre utflykter, exempelvis till Skansen, bad, museum med mera. Aktiviteterna genomförs i grupp eller individuellt beroende på önskemål och behov. Vårdnadshavare ansvarar för att meddela verksamheten om barnets/ungdomens lovdagar.

Information och ansökan

  • Mer information – kontakta vår enhetschef.
  • Ansök om korttidsvistelse utanför det egna hemmet eller Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år (enligt LSS). Kontakta vårt kundcenter för att göra en anmälan.
Kontakt
Till toppen av sidan