Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Huvudinnehållet startar här

Ung på Lidingö

Vi har många aktiviteter som du är välkommen att delta i på kvällar, helger och lov. Aktiviteterna är utspridda över ön. På de sex fritidsgårdarna, Elverket och andra mötesplatser händer det alltid något kul och spännande.

Fyra tjejer i dansar i centrumtrappan. Foto Jenny Engström

Foto: Jenny Engström

Fritidsgårdarna har olika inriktningar och samarbetar med varandra och andra aktörer i projekt och evenemang.

Utbudet är brett och kan exempelvis vara musik, dans, gaming, teater, konst, hantverk, friluftsliv, hälsa, resor med mera. Fritidsgårdarna arrangerar aktiviteter varje vardag i veckan, under vissa helgdagar och lov. Aktiviteterna presenteras på respektive fritidsgårds Instagramkonto.

Många av Lidingö stads projekt för ungdomar arrangeras från fritidsgårdarna. Några exempel på projekt är Ungdomsproduktionen i Stadshuset, Utomhusbio i Larsberg, GRL PWR (verksamhet för tjejer och icke-binära), SOL (Summer on Lidingö), konstutställningen BLANK, spontanidrott, Kulturstöd för unga, Sticklinge Fishing crew, Lidingö Rock, Dansprofilen, Musikhjälpen, 9:ornas Vårfest, europeiska ungdomsutbyten, Kreativ Hub med mera.

Att delta är gratis och du behöver inte något medlemskap.

Hälsofrämjande fritid

Fritidsgårdarnas värdegrunder är baserade på Barnkonventionen och de mänskliga rättigheterna. Det är en rättighet att ha tillgång till kvalitativ fritidsverksamhet där det ska vara roligt och utvecklande att delta för alla ungdomar i olika åldrar.

 

Andra mötesplatser

Galaxen

Galaxen i Nya Föreningsgårdens lokaler i Larsberg, är en mötesplats för alla stadens invånare i åldern 12–18 år och består av planerad och riktad verksamhet, ibland i egen regi och ibland i samarbete med föreningar. På Galaxen finns ett café med fika och ett utbud av bräd- och kortspel. Galaxens aktiviteter hittar du på Instagram där de publiceras månadsvis.

Följ Galaxen på Instagram Länk till annan webbplats.

GRL PWR

Att nå fler tjejer är ett av ungdomsverksamhetens huvudmål, därför startades initiativet GRLPWR av Lidingös fritidsgårdar våren 2018. GRLPWR är en samlingsplats för tjejer och icke binära från årskurs 6 till gymnasiet. Det är kvinnliga fritidsledare från hela ön som driver projektet. Varje termin anordnas två eller fler större events som kallas Girls Night. Utöver det har GRLPWR sammankomster ett par gånger i veckan på de olika fritidsgårdarna. Aktiviteter och evenemang hittar du på Snapchat och vårt Instagramkonto.

Följ GRLPWR på Instagram Länk till annan webbplats.

Kontakt
Till toppen av sidan