Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Huvudinnehållet startar här

Ung på Lidingö

Vi har många aktiviteter som du är välkommen att delta i på kvällar, helger och lov. Aktiviteterna är utspridda över ön. På de sex fritidsgårdarna, Elverket och andra mötesplatser händer det alltid något kul och spännande.

Fyra tjejer i dansar i centrumtrappan. Foto Jenny Engström

Foto: Jenny Engström

Fritidsgårdarna har olika inriktningar och samarbetar med varandra i projekt och evenemang.

Utbudet är brett och kan exempelvis vara musik, dans, gaming, teater, konst, hantverk, friluftsliv, hälsa, resor med mera. Fritidsgårdarna arrangerar aktiviteter varje vardag i veckan, under vissa helgdagar och lov. Aktiviteterna presenteras på respektive fritidsgårds Instagramkonto.

Att delta är gratis och du behöver inte något medlemskap.

Hälsofrämjande fritid

Fritidsgårdarnas värdegrunder är baserade på Barnkonventionen och de mänskliga rättigheterna. Det är en rättighet att ha tillgång till kvalitativ fritidsverksamhet där det ska vara roligt och utvecklande att delta för alla ungdomar i olika åldrar.

 

Andra mötesplatser

Elverket

Konserter och livespelningar, discon, kafékvällar, tjejmässor och teater. Elverket är en mötesplats för ung kultur på Lidingö.

Hitta fester för högstadiet på Elverkets webbplats Länk till annan webbplats.

Galaxen

Galaxen i Nya Föreningsgårdens lokaler i Larsberg, är en mötesplats för alla stadens invånare i åldern 12–18 år och består av planerad och riktad verksamhet, ibland i egen regi och ibland i samarbete med föreningar. På Galaxen finns ett café med fika och ett utbud av bräd- och kortspel. Galaxens aktiviteter hittar du på Instagram där de publiceras månadsvis.

Följ Galaxen på Instagram Länk till annan webbplats.

GRLPWR

Att nå fler tjejer är ett av ungdomsverksamhetens huvudmål, därför startades initiativet GRLPWR av Lidingös fritidsgårdar våren 2018. GRLPWR är en samlingsplats för tjejer och icke binära från årskurs 6 till gymnasiet. Det är kvinnliga fritidsledare från hela ön som driver projektet. Varje termin anordnas två eller fler större events som kallas Girls Night. Utöver det har GRLPWR sammankomster ett par gånger i veckan på de olika fritidsgårdarna. Aktiviteter och evenemang hittar du på Snapchat och vårt Instagramkonto.

Följ GRLPWR på Instagram Länk till annan webbplats.

Kontakt
Till toppen av sidan