Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Skärsätragården

Skärsätragården har en kulturprofil med inriktningarna dans, musik och skapande. Vi är en trygg och kreativ mötesplats för barn och ungdomar där både fritidsklubb och ungdomsverksamhet bedrivs på eftermiddagar och kvällar.

Fritidshem

Skärsätragårdens fritidshem är en plats för inskrivna barn i årskurs 4–6 och verksamheten bedrivs efter skoltid samt under loven. Vi arbetar utifrån läroplanen för att skapa en trygg och lärande miljö där barnen har möjlighet att delta i olika projekt, aktiviteter och annat kul. Fritidshemmet på Skärsätragården har även en integrerad LSS-verksamhet.

Anmälan till fritids, Skolwebben

Ungdomsverksamhet

Vår ungdomsverksamhet riktar sig till dig som går i årskurs 6 till sista året på gymnasiet. Skärsätragården är en kreativ mötesplats med kulturprofil som bedriver både riktad och öppen verksamhet. Har du ett intresse för dans, musik eller skapande är detta mötesplatsen för dig. Inom dessa inriktningar får du möjlighet att prova på och lära dig något nytt eller utveckla dina redan befintliga kunskaper.

Dansprofilen

Gillar du att dansa eller skapa egna koreografier? Tycker du att det är roligt att stå på scen? Vill du möta andra som delar dina intressen och utveckla dina förmågor? Då kan du bli en del av Dansprofilen Lidingö, ett kreativt kollektiv för ungdomar med intresse för dans. Här får du bland annat träning inom olika dansstilar och kan delta i sceniska projekt som Lidingö stad arrangerar. Deltagandet i Dansprofilen är kostnadsfritt.

Har du en dansgrupp eller vill du dansa på egen hand finns det också möjlighet att boka Skärsätragårdens danssal. Har du andra idéer eller projekt kopplade till dans som du vill förverkliga? Kontakta vår Dansansvarig Jenny Engström, utbildad ämneslärare i dans och koreografi vid Stockholms konstnärliga högskola.

Dansprofilen och anmälan, Södra öns webbplats Länk till annan webbplats.

E-post: jenny.engstrom@lidingo.se

Musik

Som musikintresserad kan du boka tid i replokalen eller i en av våra studios på gården. Skärsätragården arrangerar även spelningar på sin egen scen och på andra scener, samt musiktävlingen Lidingö Rock. Lidingö Rock har funnits i över 35 år och är en återkommande musiktävling för osignade band från hela landet. Alla ungdomar som vill vara med och engagera sig är välkomna. Du kan exempelvis hjälpa till med ljud, ljus, råddning, PR, bandkontakt eller hemsidan.

Lidingö rocks webbplats Länk till annan webbplats.

Konst- och hantverk

För dig som om är hantverks-och konstintresserad så finns det en ateljé på Skärsätragården där skapandet är i fokus. Här kan du göra allt från smycken och tavlor till att sy ditt eget plagg och du får möjlighet att skapa med olika tekniker och material. Bara fantasin sätter stopp. Detta är en nystartad inriktning på Skärsätragården som vi ser fram emot att bygga upp tillsammans med ungdomarna.

Är du intresserad av att lära dig mer eller har du andra idéer eller projekt kopplade till sömnad/konst eller skapande som du vill förverkliga?

Kontakta: Izabelle Holm Mutumba
E-post: Izabelle.holm.mutumba@lidingo.se

Öppen ungdomsverksamhet

Är du intresserad av något annat än dans, musik eller skapande kan du komma och besöka oss i vår öppna verksamhet på Skärsätragården. Vi har öppet fem dagar i veckan och här kan du bland annat spela pingis, kolla på film, fika, hänga med kompisar, spela datorspel eller skapa ett eget projekt.

På tisdagskvällar har Skärsätragården öppet endast för dig som identifierar dig som tjej eller ickebinär. Här har du möjlighet att umgås, träffa nya vänner, prova på olika aktiviteter eller bara vara, precis så som du är. Förutom dessa kvällar anordnar även GRLPWR-crew större event, lovaktiviteter med mera. För mer information besök gärna vår Instagram: @grlpwrcrew

Vi bedriver spontanidrott, både fotboll varje lördag mellan klockan 20.00–22.00 i Hersbyhallen. Vi ordnar även turneringar och andra event.

Öppettider

Måndag - onsdag, klockan 17.30–21.30
Fredag, klockan 17.30–23.00

För mer information och daglig uppdatering om vad vi gör på Skärsätragården besök gärna vår Instagram: @skarsatragarden

Kontakt
Till toppen av sidan