Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Allhuset

Allhuset är en mötesplats för dig med funktionsnedsättning. Går du i särskolan och är 15 år eller äldre, erbjuder Allhuset eftermiddagstillsyn enligt LSS. Mötesplatsen är även till för vuxna som välkomnas till den öppna verksamheten och kvällverksamheten.

På Allhuset kan du känna dig som hemma, träffa vänner och delta i våra aktiviteter. Alla är välkomna och tillsammans gör vi fritiden mer spännande. Kom med på våra fikakvällar eller dansa loss på discot. Vårt program hittar du under fliken Kvällar, café och disco.

Eftermiddagsverksamhet

Allhusets eftermiddagsverksamhet är till för dig som går i särskolan, klarar mycket på egen hand och är 15 år eller äldre. Här erbjuds du en lugn och trygg mötesplats efter skolan, och du är själv med och skapar din egen fritid med stöd från fritidsledarna. Du kan bland annat vara med i skapande verksamhet tillsammans med en hantverkspedagog, spela spel, baka eller spela tevespel. Dina önskemål och idéer är viktiga, eftersom det gäller din fritid!

För att delta i verksamheten måste du ha ett beslut från en av stadens biståndshandläggare. Om du undrar något kring detta tar du kontakt med personalen på Allhuset.

Våra öppettider:

Måndag–fredag: klockan 13.00–17.30
Lov och studiedagar: klockan 08.00–17.30

Kvällar, café och disco

Under kvällsverksamheten är både ungdomar och vuxna välkomna till Allhuset. Du kan vara med i våra aktiviteter eller bara ta en fika tillsammans med gamla - eller blivande vänner. Aktiviteterna varierar, men exempel på vad som erbjuds är sångcafé, sällskapsspel, hantverk, temakväll, bingo, film och mycket mer. Disco återkommer regelbundet och Café Plåten är öppen en gång i veckan. Alla har möjlighet att komma med egna förslag på vad som ska hända under våra kvällar.

Café Plåten

Varje onsdag mellan 18.30–21.00 är du välkommen till oss. Var med och bestäm vad som ska hända på kvällarna.

 • 17maj: Stängt.
 • 24 maj: Bingocafé.
 • 31 maj: Grillcafé.
  Hamburgare 30 kronor.
 • 7 juni: Glasscafé.
 • 14 juni: Korvcafé.
  Korv med bröd, 10 kronor.

Disco

Med jämna mellanrum blir det disco på Allhuset. Här kan du dansa, träffa vänner och fika. Vi spelar alla sorters musik från schlager till rock'n'roll. Du kan dansa om du vill eller bara umgås med dina vänner.

Följande fredagar har vi disco 2023

 • 2 juni
 • 8 september
 • 6 oktober
 • 3 november

Plats: Allhuset
Tid: 19.00–22.00
Entré: 20 kronor

Helgläger

Helglägren är till för dig som bor hemma och har en funktionsnedsättning. En helg i månaden, mellan fredag och söndag, bor vi i Allhusets lokaler. Tillsammans med er ungdomar förbereder och planerar vi utflykter. Under helgerna hjälps alla åt att laga mat och städa, som en förberedelse till eget boende.

För att delta på Allhusets helgläger behöver du klara mycket på egen hand och kunna göra aktiviteter tillsammans med andra. Klara din hygien, äta själv och kunna sova tillsammans med andra då vi delar rum med varandra.

För att delta i verksamheten måste du ha ett beslut från en av stadens biståndshandläggare. Om du undrar något kring detta tar du kontakt med personalen på Allhuset.

Gemensamma semesterresor

Under året anordnar vi vinter och sommarresor. På sportlovet åker vi på skidresa med utförsåkning och på sommaren har vi semesterresor för olika åldrar. Grupperna delas in i åldrarna 22–35 år och 35 år och uppåt. Vi bor i stugor på olika platser i Sverige. Vi planerar utflykter och aktiviteter tillsammans med dig som åker med.

För att delta i verksamheten måste du ha ett beslut från en av stadens biståndshandläggare. Om du undrar något kring detta tar du kontakt med personalen på Allhuset.

Kontakt
Till toppen av sidan