Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Förmåner och villkor

Vi erbjuder dig som anställd en rad förmåner. Bland annat kan du få friskvårdserättning med upp till 2000 kronor per år. Du har möjlighet att ta del av föreläsningar, hälsoaktiviteter och delta i Lidingöloppet gratis.

Person som sitter på bänk i skogen i träningskläder

För oss är det viktigt att du har en bra balans mellan fritid och arbete, vi vet att när du mår bra gör du också ett bra jobb.

Semester

  • 25 dagar till och med 39 år
  • 31 dagar från 40 till och med 49 år
  • 32 dagar från 50 år

Semesterväxling

All administrativ personal har möjlighet att få fler semesterdagar istället för semesterersättning. Om du har rätt till 25 dagars semester får du 5 extra semesterdagar och om du har rätt till fler än 31 semesterdagar får du 6.

Hälsa

  • Friskvårdsersättning – 2 000 per år
  • Friskvårdstimme – för verksamheter som tillåter
  • Hälsodagar
  • Gratis startavgift för Lidingölopp – gäller alla lopp under Lidingöloppsveckan
  • Hälsoaktiviteter och föreläsningar
  • Friskvårdslokal i Stadshuset med minst en hälsoaktivitet varje dag, några av våra verksamheter utanför stadshuset har även ett eget gym.

Hälsoinspiratör

I våra verksamheter har vi hälsoinspiratörer som tillsammans med chef formulerar mål och bestämmer inriktning för enhetens hälsoarbete. Hälsoinspiratören tar initiativ till egna aktiviteter för enheten, lyssnar in kollegors önskemål och informerar om hälsoaktiviteter och arrangemang som staden anordnar.

Personalstöd

Stöd inom områden som psykosociala problem samt juridisk eller ekonomisk vägledning. Här får du prata med erfarna psykologer, jurister eller andra expertspecialister inom det område du behöver vägledning i. Stödet är kostnadsfritt och du kan använda det dygnet runt alla dagar på året.

Flextid

All administrativ personal har möjlighet till flexibel arbetstid. Dina tider sköter du på egen hand via en app i din telefon, på så vis kan du hålla reda på din arbetstid och ha en god balans mellan jobb och fritid.

Föräldraledighet

Lidingö stad uppmanas både män och kvinnor att utnyttja sin föräldraledighet. Om arbetet tillåter medverkar staden till att underlätta för dig som förälder genom anpassade arbetstider och lägre tjänstgöringsgrad.

Du kan också ha rätt till föräldrapenning på 10 procent av din månadslön. Du som är gravid har möjlighet, om besöket inte går att lägga på annan tid, att på betald arbetstid besöka mödravårdscentralen, högst två gånger under graviditeten.

Pension

Varje anställd i Lidingö stad erhåller tjänstepension enligt gällande kollektivavtal. Du omfattas av och erbjuds olika pensionslösningar beroende på ålder, anställningstid och så vidare.

Till toppen av sidan