Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Dagverksamhet för äldre

Vill du träffa andra och sysselsätta dig under dagarna? Dagverksamhet är för dig över 65 år som bor i eget boende. Vi har gemensamma måltider och meningsfulla aktiviteter. För att delta behöver du göra en ansökan hos en biståndshandläggare.

Med dagverksamheten vill vi bidra till att minska känslan av ensamhet och öka möjligheten för dig att bo kvar längre i ditt eget hem. Dagverksamheten finns i Högsätrahuset, mitt på Lidingö.

Aktiviteter för alla

Vi har ett schema för aktiviteter men är flexibla och anpassar oss efter dina intressen, förmåga och dagsform. Några exempel är sittgymnastik, promenader, spela boule, musik, dans och underhållning. Stor vikt läggs på den sociala samvaron.

Trygg miljö

Vi erbjuder en trygg och trivsam miljö. Våra lokaler består av allrum, gymnastiksal, verkstad och vilorum. Våra måltider intar vi i gemensam matsal. När vädret tillåter vistas vi ute i vår fina trädgård.

Måltider

Stor vikt läggs på måltider som ger en känsla av samvaro och trivsel. Vi börjar dagen med en god frukost. Till lunch finns möjlighet att välja mellan två maträtter med dessert. Dagen avslutas med en kaffestund. Vi passar på att alltid fira födelsedagar och högtider lite extra.

Välutbildad personal

Personalen som arbetar på dagverksamheten är undersköterskor. Dagverksamheten är Silvia Certifierad vilket innebär att all personal har gått utbildning för att kunna möta kunden och dess anhöriga på bästa sätt.

Resa till och från dagverksamheten

Du blir hämtad på morgonen av Lidingö transportservice som också kör dig hem igen på eftermiddagen.

Anhörig

Dagverksamheten är också en avlastning i vardagen för dig som anhörig. Gemensam anhörigträff anordnas två gånger per år.

Ansökan

Ansökan görs hos en biståndshandläggare, kontakta omsorgs- och socialförvaltningens kundcenter.

Kontakt
Till toppen av sidan