Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Dagverksamhet för äldre

Vill du träffa andra och sysselsätta dig under dagarna? Dagverksamheten finns till för dig över 65 år som bor i eget boende. För att delta behöver du göra en ansökan hos kommunens biståndshandläggare.

Dagverksamheten bidrar till gemenskap och social samvaro. Den ökar även möjligheten för dig att bo kvar längre i ditt eget hem. Dagverksamheten finns i Högsätrahuset, mitt på Lidingö.

Aktiviteter för alla

Stor vikt läggs på den sociala tillvaron. Vi skapar aktiviteter och är flexibla utifrån våra kunders önskemål, förmåga och dagsform. Några exempel på aktiviteter är sittgymnastik, promenader och social samvaro.

Trygg miljö

Vi erbjuder en trygg och trivsam miljö. Våra lokaler består av allrum, gymnastiksal, verkstad och vilorum. När vädret tillåter vistas vi ute i vår fina trädgård.

Måltider

Vi lägger stor vikt på våra måltider som ger en känsla av samvaro och trivsel. Vi börjar dagen med fika och till lunch finns det möjlighet att välja mellan två maträtter med dessert. Dagen avslutas med en kaffestund. Vi försöker alltid fira födelsedagar och högtider lite extra.

Välutbildad personal

Personalen som arbetar på dagverksamheten är utbildade och har lång yrkeserfarenhet av att arbeta med äldre personer. Dagverksamheten är Silviahemscertifierad vilket innebär att all personal har gått utbildning för att kunna möta kunder och deras anhöriga på bästa sätt.

Resa till och från dagverksamheten

Vi samarbetar med Lidingö transportservice och med deras hjälp åker du till och från dagverksamheten. Transportservice ingår i biståndsbeslutet om dagverksamhet.

Ansökan

Ansökan görs hos kommunens biståndshandläggare, kontakta omsorgs- och socialförvaltningens kundcenter.

Nyheter

Kontakt
Till toppen av sidan