Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Zenit

Zenit är en fritidsgård för dig med asperger/högfungerande autism och som är 13 år eller äldre. Här kan du vara med i olika aktiviteter, umgås med kompisar, lyssna på musik eller själv hitta på något som du vill göra.

På Zenit erbjuds eftermiddagstillsyn, öppen verksamhet, helgläger och ett par gånger om året lägerverksamhet. Du ska känna att du kan utvecklas efter dina förutsättningar och du ska känna dig sedd när du kommer till Zenit. Tillsammans med personalen får du möjlighet att planera en givande fritid på Zenit. På gården finns ett rum för skapande som alltid är tillgängligt för dig som vill vara kreativ.

Eftermiddagsverksamhet

I Zenits eftermiddagsverksamhet kan du umgås med andra, spela spel, baka eller bara hänga. Under veckan erbjuds fasta aktiviteter för den som vill. Det kan exempelvis vara gymträning. Men dina önskemål och idéer är viktiga, eftersom det gäller din fritid.

Varje dag serverar vi mellanmål.

För att delta i verksamheten måste du ha ett beslut från en av stadens biståndshandläggare. Om du undrar något kring detta tar du kontakt med personalen på Zenit.

Onsdagsklubben

På onsdagar har vi kvällsöppet klockan 17.30–21.00 för ungdomar och unga vuxna. Våra aktiviteter planerar vi tillsammans utifrån önskemål. Det finns tv-spel och dataspel, brädspel, pingis, filmprojektor eller så går det bra att vara kreativ i vår skapande hörna, eller bara umgås med kompisar och personalen. Du har möjlighet att köpa middag i form av till exempel korv, toast med mera. Vi äter middag tillsammans runt klockan 18.30.

Öppen verksamhet

På torsdagar har Zenit öppen verksamhet klockan 13.00–17.30, för dig som går i grundskola eller gymnasium. Om du vill hälsa på och se om verksamheten kan vara något för dig, eller om du vill hänga med någon som går hos oss så är du välkommen denna dag. Det finns möjlighet att köpa mellanmål för 15 kronor.

Har du mer frågor om den öppna verksamheten är du välkommen att ringa till oss.

Helgläger

Zenit har två grupper som träffas en helg i månaden och bor i Zenits lokaler mellan fredag till söndag. Under helgen planerar vi aktiviteter tillsammans och hjälps åt att laga mat och städa, som en förberedelse inför eget boende.

För att delta på helglägren måste du kunna dela sovrum med andra och delta i gemensamma aktiviteter och utflykter.

För att delta i verksamheten behöver du ha ett beslut från en av stadens biståndshandläggare. Om du undrar något kring detta tar du kontakt med personalen på Zenit.

Kontakt
Till toppen av sidan