Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Huvudinnehållet startar här

Källängens skola

På Källängens skola går cirka 700 elever från årskurs 4 till 9 i en lugn och trivsam studiemiljö. Vi satsar på kvalitet i undervisningen och våra elever har återkommande goda kunskaper och fina betyg.

Källängens skola

Undervisning av hög kvalitet

Hos oss har vi en hög kontinuitet i skolledning, bland lärare, elevhälsa och resurspedagoger. Vi har hög lärarbehörighet och goda möjligheter att stödja de elever som behöver extra stöd och att utmana dem som vill nå längre.

Vi deltar i olika “tävlingar” i matematik, skrivande, Teknikåttan och i moderna språk. Under perioder jobbar vi med intensivläsning av skönlitteratur. Studiebesök och idrottsaktiviteter är en del av vår undervisning.

Skolbibliotek

Skolan har ett välutrustat bibliotek, där eleverna både under lektionstid och på rasterna kan låna och läsa böcker, studera eller söka information på internet.

Kafé med mellanmål

I skolans lokaler finns vårt skolkafé för årskurs 6–9. Här finns möjlighet att spela biljard, spela spel eller bara umgås. Vi har ett mindre utbud av smoothies, juicer, frukt och nyttigare snacks.

Kunskap nu och för framtiden

Vi jobbar med ett individuellt bemötande och erbjuder våra elever möjlighet att påverka sina studier, med målet att de ska erövra kunskap här och nu och för framtiden. Vi vill inge mod och självkänsla att möta olika situationer i livet och inspirera till att visa omsorg och hänsyn både till individ och miljö.

Till toppen av sidan