Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Klockargårdens skola

Klockargårdens skola är Lidingös äldsta skola med anor från 1843. Vi förenar tradition med förnyelse genom till exempel interaktiva hjälpmedel i klassrummen och temaarbeten.

Klockargårdens skola, entrén

På Klockargårdens skola går cirka 200 barn från förskoleklass till årskurs 3.

Skolhistoria och framtidstro

Klockargårdens gamla skolhus, Lidingös äldsta skola, ligger på en lummig kulle med utsikt mot Kyrkviken. Det gamla skolhuset renoverades 2009 och är idag ihoplänkat med vår nybyggnation. På vår stora fina skolgård har även musikskolan sina lokaler.

Samarbete skapar trygghet

Skolans personal från förskola, skola och fritidshem samarbetar för att våra elever ska känna sig trygga med sig själva, i sin grupp och med alla elever och pedagoger på skolan. Våra elever får en samlad skoldag eftersom fritidshemmets verksamhet är integrerad i skolan.

Teman, läsning, naturvetenskap och teknik

Hela skolan arbetar med teman som kan sträcka sig över en eller två terminer. För att skapa nyfikenhet och struktur i barnens lärande använder vi bland annat NTA – Naturvetenskap och teknik för alla. Vi arbetar också systematiskt med lässatsningen En läsande klass som syftar till att hjälpa barnen att fördjupa sin läsförståelse på ett konkret sätt.

Interaktiva hjälpmedel

Alla klassrum på Klockargårdens skola har interaktiva skrivtavlor, som vi använder för att öka motivationen hos eleverna och göra undervisningen tydligare.

Till toppen av sidan