Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Fritidshem och fritidsklubb, Skärsätra skola

Vår fritidsverksamhet är utformad för att passa elevernas intresse och behov. Vi erbjuder pedagogiska aktiviteter där eleverna får lära sig nya saker.

Tecknad bild i form av en pusselbit.

Fritidsverksamheten erbjuder aktiviteter över gränserna där eleverna arbetar både med sina faddrar, elever från andra årskurser och får lära känna alla lärare på fritidshemmet. Det viktigt att alla elever kommer till sin rätt även under fritidsverksamheten, vi är alla olika och det gör skillnad att få möjlighet pröva sig fram på olika sätt för att hitta just sin väg.

Vi har ett stort utbud, från programmering, IKT (Informations- och kommunikationsteknologi), fritidskör (med skolans musiklärare), Skärsätra stjärnorna (eleverna får uppträda), målarkurser, fritidsråd, fredagskul, pyssel, disco, utelek, studiestund (med klasslärare), fri lek, rörelse (utomhus och i vår idrottshall) och mycket mer. Vi använder vår stora, fina skolgård med fotbollsplan, skog och mycket annat som ger möjlighet till kul aktivitet och gemenskap. Naturen har vi in på knuten med både Kottlasjön och naturreservatet Kappsta som vi använder för utflykter, utforskande och kreativt lärande.

Kompletterar skolan

Fritidsverksamheten bedrivs tätt tillsammans med skolan, vilket bland annat innebär att vi fortsätter arbeta kreativt utifrån skolans olika tema. Här ligger också ansvaret för att skapa en levande rastverksamhet, där eleverna kommer med önskemål, som till exempel att uppmuntra alla att röra på sig genom att ha musik ute på rasterna, både under skol- och fritidstid. Att göra aktiviteter tillsammans bidrar till att eleverna umgås över ålders- och klassgränserna, vilket också bidrar vårt främjande arbete med trygghet på skolan.

Allt detta gör att vi idag har en fritidsverksamhet som vi är stolta över och som bidrar till att våra elever är trygga och glada.

Öppettider

Fritidshemmets öppettider är måndag–fredag klockan 07.15–17.30. Öppnings- och stängningsfritids finns i B-huset.

Fritidsklubben

Fritidsklubben är en tillsynsverksamhet för dig som är 10–13 år och bedrivs på Skärsätragården. Det är en trygg och rolig mötesplats för de som behöver någonstans att gå efter skolan eller på loven. Här träffas kompisar, äter mellanmål och gör roliga saker tillsammans. Att gå i fritidsklubben är både kul och utvecklande.

Några exempel på aktiviteter på Skärsätragården är pingis, dans och andra sporter i rörelserummet, skapande aktiviteter i hobbyverkstan, bräd- och kortspel, musik i replokalen, utomhuslekar och filmvisning.

Till toppen av sidan