Huvudinnehållet startar här
Sticklinge
Stora tallar, slåtterängar, utsiktsplatser, sandstränder och Lidingöloppets beryktade ”mördarbacke”, Abborrbacken. Sticklinge på norra Lidingö bjuder på mycket för den natur- och friluftsintresserade. 108 hektar av marken i Sticklinge är naturreservat.
Det är lättast att utforska Sticklinge till fots längs Lidingöloppsspåret. Det finns också en fin strandnära vandringled längs den grusade Tyktorpsvägen och vidare runt Islingeviken.
I Sticklinge finns skogarna med högst naturvärden på ön, inom ett begränsat område finns många olika skogstyper - lummig granskog, ekskog med månghundraåriga träd och Lidingös största tallar. Här finns också flera nyckelbiotoper, områden med extra stor betydelse för skogens växter och djur.
Öppna ängar
Förutom skog finns det öppna ängar, bland annat vid Abborrparkens lekplats. Här slås gräset en gång om året för att behålla den gamla slåtterängen. Längs med Tyktorpsvägen ligger tistelängen, Vreten. Jordmassor efter dikning har gjort det till en plats med mycket tistlar och där trivs fjärilar och steglitser extra bra. Även fladdermöss brukar hitta hit.
I Sticklinge ligger också den fina badplatsen Sandviksbadet med en stor sandstrand. Du hittar badet i slutet av Uddvägen nära småbåtshamn och båtbrygga. I Sättsjö nedanför Kräftvägen-Krabbvägen finns en liten strand, utsiktsplats och brygga med sittplatser.
Sandstrand och klippor
På Taheitiudden finns en liten sandstrand och klippor. Här kan man till exempel titta ut över fågellivet på lilla Fogdholmen. På udden finns också en forngrav. Taheiti fick sitt namn av upptäcktsresanden och botanikern Nils Johan Andersson. Han besökte, enligt honom, världens vackraste plats, Tahiti 1850. Lidingös nordvästligaste udde tyckte han var lika vackert och döpte därför sommarstället här till Taheiti.
Vid Tyktorpsvägen finns Lidingös äldsta gravfält med cirka 40 gravar från 500 f Kr till 1050 e Kr. Det sköts sommartid av får som ägnar sig åt klassisk fornvård, de äter sly och snaggar gräset så att man tydligt kan se gravarna.
Längs Lidingöloppsspåret finns också ett fint vindskydd med grillplats, Knattekojan.
Milsvid utsikt
Från Trolldalstippen har man milsvid utsikt och det är en bra plats för fågelskådning. Här kan man se flyttfågelsträck vår och höst och även få en skymt av havsörn. Tippen är i drift på vardagar och besöks därför lämpligast på helger och utanför arbetstid.
När det finns snö är det fint preparerade skidspår på Lidingö golfbana.